Uten at vi vet helt hvordan samarbeidet har fungert i praksis kan vi allikevel gå ut fra at Even har levert det medisinske og sykehusfaglige innholdet, mens Anne står bak intrigen.

Da en av den arrogante, men usedvanlige dyktige hjertekirurgen Sara Zuckermans pasienter plutselig dør like etter å ha fått satt inn hjertestarter, begynner flere enn Zuckerman å lure på hva som gikk galt.

Det blir fort klart at noen har programmert pacemakerne til å ta livet av pasientene etter kort tid. I stedet for å gi de et langt liv.

Jødiske Zuckerman er oppvokst i Tromsø, men steg til hjertekirurghimmelen i USA. Nå er hun tilbake i Norge og Bærum, men (nesten som vanlig) i Anne Holts bøker utspiller deler av historien seg i Amerika.

Oljefondet har investert 500 milliarder i legemiddelfirmaet Mercury Medical, som står bak hjertestarteren. Mercury Medical er ledet av den ikke alt for sympatiske Otto Schultz, og i hans kjølvann på vei mot toppen ligger det igjen opptil flere hevngjerrige menneskeskjebner.

Søskenparet klarer stort sett å balansere det medisinske med thrillerformatet, men tidvis kan det kanskje blitt litt vel mye teknisk og medisinsk sjargong. Spesielt i starten hvor man bys på i overkant mange operasjonsdetaljer.

Men Anne Holt er dreven nok til å kjapt pense historien inn i et internasjonalt thrillerspor hvor sidene fyker unna, og en forskjell på om pasientene lever eller dør bokstavelig talt bare er et tastetrykk unna.