I sin sjette roman oversatt til norsk bekrefter Sørafrikanske Deon Meyer sin bortimot overlegne posisjon som dagens kanskje beste internasjonale spenningsforfatter.

Mens han i den forrige boken «13 timer» lot handlingen utspille seg nettopp så lenge, er årets Meyer-roman skrudd sammen på en helt annen, og storstilt måte.

Som leser ender man som vanlig opp som engasjert. Svært engasjert.

Gjennom tre forskjellige sammenvevde historier drar han med seg leseren inn i muslimske terrorgrupper, CIA-etterforskere, neshornsmugling og frustrerte hjemmefruer.

Et intrikat plott som nærmest tar pusten fra en og som man kanskje skulle tro ville være i overkant selv for Meyer, men som han drar i land på en mesterlig måte.

«Brennende Spor» er nok hans mest ambisiøse spenningsroman så langt, men inneholder allikevel alle hans kjennemerker. Som med de tidligere bøkene er dette også like mye en sosial og kulturell kommentar til dagens Sør-Afrika.

Til alt overmål dukker også helten fra 2010-utgivelsen «Hvit skygge» opp. Privatdetektiven Lemmer med mottoet; ikke bli involvert ender nok en gang opp som ja, nettopp – involvert.

Som leser ender man som vanlig opp som engasjert. Svært engasjert.