Gå til sidens hovedinnhold

Brenne holder trykket oppe

Artikkelen er over 10 år gammel

Bergenser og tidligere advokat Chris Tvedt er ute med sin femte kriminalroman om Mikael Brenne. De fire første fikk gode omtaler og han holder nivået oppe også med «Dødens sirkel».

Mikael Brenne er medeier i et solid advokatfirma, når han havner i retten for å forsvare «Grekeren» faller det meste rundt ham sammen.

Han blir beskyldt for å ha konstruert et angrep på kjæresten til et av vitnene til «Grekeren» og blir arrestert. Han blir sparket ut av firmaet, mister advokatbevillingen og livet ser mørkt ut.

Da han slipper ut av varetekt finner han støtte i tidligere kollega Synne Bergstrøm, som har startet sitt eget advokatfirma og ansetter Brenne som fullmektig.

Brenne begynner å arbeide med en gammel sak hvor Aron Sørvik har sonet en dom for dobbeltdrap. Sørvik selv mener selv han er uskyldig og Brenne påtar seg oppgaven med å få saken gjenopptatt og renvaske Sørvik. Det bringer advokathelten til øysamfunnet Vestøy hvor utfordringene er mange.

Samtidig har han sin egen sak hengende over seg og kampen for å renvaske sitt eget rykte er like tøff som å renvaske sin klient.

Chris Tvedt har et flott driv i boken og smelter de to historiene godt sammen. Noen ganger kan han være litt overflødig med ord, men han holder seg uansett til sin egen stil.

Det som derimot er en svært irriterende faktor gjennom hele boken er at det er slurvet mye med korrekturen. Ord er feil stavet, ord mangler og når man i tillegg bruker to forskjellige fornavn på en sentral person i boken så er det i overkant av hva man kan tillate seg.

Kommentarer til denne saken