Danske Mikkel Birkegaard med krim som setter spor

"Over mitt lik"

"Over mitt lik"

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Mikkel Birkegaard debuterte med thrilleren «Libi di Luca» i 2007, den ble en hit og er solgt til utgivelse og filmatisering i en rekke land.

DEL

Lokale nyheter

«Over mitt lik» er en litt spesiell bok, den fanger deg fra første side, faller litt ned, så tar den seg skikkelig opp før den avsluttes på en grotesk måte.

Del på Facebook

Forfatteren Frank Føns har kun tatt livet av mennesker på papiret, og han gjør det på bestialsk vis. Han har akkurat avsluttet jobben med den siste boken sin «I det røde feltet», som nå er klar for lansering, da hans politikontakt i København ringer ham og forteller at noen har kopiert et drap fra «I det røde feltet» til tross for at svært få har fått lest den. Der og da starter et lite helvete for Frank Føns.

Det viser seg at morderen kopierer flere drap og ikke unaturlig havner Føns selv i søkelyset til politiet. For ham blir det på mange måter en kamp mot klokken for å forhindre flere drap. Det viser seg nemlig at morderen kopierer drap hvor Føns har vært litt for unøyaktig i hvordan han på papiret har tatt livet av andre mennesker.

Avslutningen av boken er ikke annet enn grotesk, og det er vanskelig å få boken ut av hodet. Mikkel Birkegaard skriver godt, lar leseren danne seg bilder som kommer tilbake gang på gang og som man kan sette seg inn i. En sart sjel bør på ingen måte sluke denne boken fra perm til perm.

Artikkeltags