«Senõr Stig» biter seg så absolutt fast i sjelen og slipper ikke taket med det første. Denne boken har man i tankene lenger enn de fleste bøker.
Grunnen til det kan jeg ikke peke direkte på, det blir liksom bare slik. Det handler mest sannsynlig om det lille, men likevel solide persongalleriet. I tillegg presenterer Solberg karakterene på en ypperlig måte og når man tror man har kontroll på handlingen, så har man ikke alltid det likevel....
Stig driver et slitent pensjonat i Spania, økonomien er heller ikke veldig god.

Så en dag dukker det opp personer – ikke bare fra hjemlandet, men også fra samme plass som Stig. Det vender litt opp og ned på tilværelsen til Stig. Som om ikke det var nok dukker det også halvdød mørkhudet person opp i handlingen og det snur tilværelsen enda mer på hodet.

Jan P. Solbergs debut er særdeles god. Solberg overrasker leseren opptil flere ganger underveis, samtidig som han tegner karakterskikkelser som virkelig gjør inntrykk på meg som leser. Det er liten tvil om at det vil komme mer godt fra denne pennen, og har man behov for å friske opp tilværelsen litt så kan denne boken anbefales helt uten risiko.