Tessa Kiros har gitt ut en rekke kokebøker, hun har vært kokk på kjente restauranter og vært opptatt av å studere mat siden hun var 18 år gammel. Hun bor i italienske Toscana sammen med ektemannen Giovanni og deres to barn.

«Mitt greske kjøkken» er en kokebok som helt sikkert fører leseren tilbake til minnerike ferieturer i Hellas, men Kiros tar deg også med på en reise gjennom greske skikker og gresk historie.

Boken inneholder mange flotte bilder fra Hellas, men disse skulle jeg gjerne byttet ut med bilder av de ferdige rettene

Kiros har tatt for seg retter i de fleste kategorier og innholdet i de fleste rettene skal absolutt være enkle å få tak i. Når man leser seg gjennom boken er man med på en kulinarisk reise fra tradisjonell gresk mat til søt mat – noe som bør vekke smaksganene til de aller fleste. Noen retter er selvsagt vanskeligere enn andre, men dette bør være en kokebok som man mestrer dersom man ikke er helt ukjent på kjøkkenet.

En reise gjennom greske skikker og gresk historie.

Boken inneholder mange flotte bilder fra Hellas, men disse skulle jeg gjerne byttet ut med bilder av de ferdige rettene. Selvsagt har de aller fleste rettene et dokumentert sluttresultat, men det er også en del som ikke har det og det kan skape litt bryderi for dem som kaster seg over disse rettene. Litt for mange sider blir også litt for trauste uten illustrasjoner, men når alt kommer til alt så er det jo maten som er i fokus og den blir garantert god dersom man følger Tessa Kiros sine råd gjennom de 335 sidene.