Denne gangen har Kripos-etterforsker Knut Moen fått fri, men Gunnerud har hentet fram igjen den sindige lensmannsbetjenten Magnus Akselsen fra skyggen.

Akselsen har egentlig tatt permisjon når Korsfjord eksploderer i forsvinninger, drap og narkotikasaker. På toppen av alt er det i ferd med å tårne seg opp konflikter på reinbeitet.
Den fremsynte læstadianeren Akselsen med sameblod i årene, lar seg etter hvert overtaler til å komme tilbake til jobb ettersom niesen hans er den forsvunne jenta det ikke er ressurser til å lete etter.

Der får han følge av den vietnamesiske båtflyktningen Tranh fra Drammen og eks-Afgahanistansoldat Svein Lie til å styre lensmannskontoret.

Det blir slett ikke rolig. For som i den forrige romanen der Akselsen var med, «Djevelen er en løgner», har Akselsen og co. en rekke saker å jobbe med samtidig.

Skal man ha noe å kritisere Gunnerud for i denne forrykende thrilleren er det nettopp blandingen av litt for mange saker på en gang.

I tillegg til at Gunnerud har falt for fristelsen til å nettopp bruke asylpolitikk, narkotikaproblemer, distriktspolitikk, manglende bevilgninger og reindriftskonflikter i boka.

Han gjør det på en troverdig og særdeles velskrevet måte, men det blir av og til for mye både for leseren og Akselsen selv.

For med de nye og særdeles ivrige medhjelperne på laget er det duket for en forrykende Byen med det store hjertet er etterforskning der båtkjøring, helikopterturer og våpenbruk er inkludert.

Det er derimot befriende at Gunnerud igjen er i Vest-Finnmark der han på mesterlig vis fletter inn vær og vind og attpåtil litt nordlys.

«Skje din vilje» er blitt en underholdende og forrykende fortelling med en romanhelt som har evner ala Snåsamannen.