Dessuten er Odden en av de få rockbyråkratene her til lands, og kjenner bransjen ut og inn. Med andre ord en bakgrunn som gjør at ”Piratliv” burde fungere som en bok fra ”innsiden”. Det gjør den da også til en viss grad.

Del på Facebook

Han skriver godt, og det er interessant å følge ham på veien fra øvingslokalet i Råde til verdens største festivaler – iblandet obligatorisk rock "n"roll-krydder som sex, dop og alkohol.

Men de som velger å tro på forlagets løfter om at dette kommer til å ”sjokkere, overraske og skape bråk”, vil nok bli litt skuffet. Odden har, garantert godt hjulpet av advokater, styrt unna de største skandalene og vi tviler på om ”avsløringene” hans kommer til å skape nevneverdig mye oppstyr.

Les flere bokanmeldelser her

”Piratliv” føles hele veien gjennom som dønn ærlig, men hvorfor han velger å vie bortimot en tredjedel av boken til sitt nye band, Doctor Midnight & The Mercy Cult er en liten gåte.

Greit nok at man som leser får følge bandet i tykt og tynt – stort sett på planleggingsstadiet – men det hele renner liksom litt ut i sanden.

Odden skal for øvrig ha et ekstra pluss i margen for utstrakt bruk av såkalte scanapps, som gir en ekstra dimensjon til historien med lyd og bilder.

Les flere bokanmeldelser her