Ola Lauritzson er forfatter og kostholdsekspert. Han er en av Sveriges mest leste fagbokforfattere og bøkene hans er solgt i mer enn en halv million eksemplarer.

Lavkarbo har vel ikke gått helt av moten enda, men det er i hvert fall døyvet grundig ned i media. For dem som sverger til denne type diett, så gir denne boken svar på det meste fra mat til trening. Men den skal på ingen måte undervurderes hva matretter angår.
Her finnes det mye godt, og det er jo ikke slik at lavkarbo består av kjedelige og lite smakfulle retter. Det motbeviser i hvert fall Ola Lauritzson til fulle. Han presenterer frokoster, lunsjer middager, snacks, småretter og desserter som frister ganen. Oppskriftene og fremgangsmåtene er enkelt og greit beskrevet og det er liten tvil om at dette er en kokebok også for far….

Et av poengene med boken er at det skal være raskt å lage de anbefalte rettene, faktisk skal man kunne produsere disse rettene på 30 minutter, men det krever nok at man har en viss rutine på kjøkkenet. Uansett inneholder boken mange smakfulle retter, og for de som er interessert – alle rettene blir servert med næringsinnhold pr. porsjon.