Litt på autopilot fra Lier Horst

"Bunnfall"

"Bunnfall"

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Vestfold-forfatter Jørn Lier Horst er aktuell med sin femte kriminalroman med politietterforsker William Wisting i hovedrollen. Den ligner dessverre litt for mye på hans tidligere utgivelser.

DEL

Ikke nødvendigvis i tema, men i oppbygging. Vi begynner etter hvert å kjenne rytmen.
 
Og det er kanskje på tide for Lier Horst å bryte ut av mønsteret litt.
Kutte ut de altfor mange beskrivelsene av fulle, halvfulle og kalde kaffekopper for eksempel.
 
Han behøver heller ikke alltid å la journalistdatteren Line havne i trøbbel med saker som krysser Wistings egne. Og må Wisting alltid blande seg inn i actionfylte, uvirkelige scener der han setter livet på spill?

Lier Horst kan kanskje dypdykke litt mer i 51 år gamle Wistings privatliv. Han fremstår fremdeles som en blek kopi av for eksempel Camilla Läckbergs skjærgårdshelter.

Helsebekymringer og gryende potensproblemer er liksom ikke helt nok.
Når det er sagt; Lier Horst, som selv er etterforskningsleder i Vestfoldpolitiet, er drivende god på å skrive troverdig fra politiarbeid. Og det er fremdeles sjarmerende med lokalmiljøkrim.

Stavernsidyllen blekner helt klart litt i hans femte kriminalroman med Wisting i tet. Det hele begynner med funnet av til sammen fire venstreføtter på ulike strender i Stavern og omegn.
Det er høysommer og politiet skjønner etter hvert at de ikke bare står foran noen enkle forsvinningssaker, men minst fire brutale mord som kan se ut til å være utløst etter hendelser fra krigens dager.

Mens Wisting og hans kolleger nøster i blinde, jobber datteren med en featuresak om fengselsstraff og om drapsmenn mener det har hjulpet dem å sone.
Straff, hevn, arv er for øvrig sentrale temaer i «Bunnfall» som med sine actionscener hadde egnet seg godt på tv-skjermen.

Artikkeltags