Tore Winther tar ett steg videre

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Med sin debutkrim, «Mordene i Møllebyen» i 2009 introduserte Tore Winther leserne for politibetjenten Lars Engh – hans noe tilfeldige helt. Engh dukker selvsagt også opp i «Birdie» – som ble lansert på tampen av fjoråret.

DEL

Lokale nyheter

I den nye boken er en seriemorder nok en gang på ferde i Moss og det første liket dukker opp i Kajalunden, ved Evje Golfbane. Hvem har hatt motiv til å slå i hjel Gunnar Svendsen, og hvorfor ble han drept på golfbanen?
 
På et fellesferiepreget politikammer går etterforskningen fort i stampe, og som sist kommer Engh inn i saken litt fra sidelinjen. Når fylkesmann Edmund Zachariassen kort tid etter blir funnet drept i sitt hjem i Refsnesåsen – tatt av dage på samme måte som Svendsen – blir det imidlertid litt fart i sakene.

I likhet med «Mordene i Møllebyen» velger Winther å la leseren følge morderen parallelt med politiets etterforskning; eller rettere sagt Lars Enghs oppnøsting av trådene. Et grep som funker greit nok, men som heller ikke denne gangen virkelig når sitt klimaks. Vi blir enda et hakk bedre kjent med Engh i «Birdie», men den beste historien ligger hos morderen, og hennes (for) historie.

«Birdie» er som forgjengeren utgitt på «gjør-det-selv-forlaget» Kolofon. Et prisverdig prosjekt, men som også bidrar til at det nok har vært lite med profesjonell oppfølging i skriveprosessen. Romanen hadde nemlig tjent på en strammere regi. Winther besitter helt klart et krimtalent, og når han også får alle brikkene til å falle på plass kan dette bli riktig underholdende.
Kan vi håpe på at alle gode ting er tre?

Artikkeltags