Gå til sidens hovedinnhold

Trude Teige innfrir nesten til forventningene

Artikkelen er over 10 år gammel

Trude Teige er godt kjent fra tv-skjermen, som blant annet nyhetsanker og programleder på TV2. I 2002 debuterte hun som forfatter med romanen «Havet syng», oppfølgeren «Lene seg mot vinden» kom to år senere. I 2009 ga hun ut den kritikerroste krimromanen «Noen vet».

Mange har ventet med spenning på oppfølgeren «En hjelpende hånd».
Tv-journalisten Kajsa Coren som man ble kjent med i «Noen vet» lager denne gang en dokumentarfilm om moren som bor på et sykehjem.

Ryktene om feilmedisinering og mistenkelige dødsfall når henne raskt. Når sykepleieren Ingrid blir funnet drept, eskalerer handlingen og Kajsa starter sin jakt på drapsmannen. Når sønnen Anders forsvinner fra sykehjemmet blir spenningen virkelig utløst.

Det skjer veldig mye gjennom de 247 sidene og det er ikke mangel på spenning. En del ting er kanskje litt for opplagt, men totalt sett er dette en bok som man koser seg med. I tillegg til å være en krim setter Teige fokus på eldreomsorgen, noe som er med på å heve totalinntrykket.

I tillegg har Teige klart å følge opp «Noen vet» på en naturlig og fin måte. Som de fleste krimhelter har også Kajsa Koren problemer på hjemmebane. Lenge har hun hatt et godt øye til politietterforsker Karsten Kjølås og nå intensiveres disse følelsene.

Personlig synes jeg forholdet mellom Koren og Kjølås tar litt vel mye plass og trekker totalinntrykket litt ned.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.