Etter suksessen med hans to siste romaner kommer nå også australske Peter Temples tidligere bøker ut på norsk.
Temple har mottatt stående ovasjoner fra så vel lesere som kritikere for sine to siste bøker, «Mørk kyst” og Sannhet». Men den genierklærte forfatteren har gitt ut flere bøker før gjennombruddet kom for noen år siden.

Les flere bokanmeldelser her

«Stjerneskudd» er opprinnelig fra 1999, men blir nå utgitt på norsk i kjølvannet av suksessen. Her møter vi en Temple som er noe mindre «litterær» enn i de siste bøkene, men som samtidig viser at han lenge har hatt et godt grep på sjangerkrim.

Betydelig mer hardkokt, men uten å tråkke i klisjesalaten leverer han spenning av første klasse.

Frank Calder – eks politi, soldat og gisselforhandler blir kontaktet av den mektige Carson-familien for å få familiens overhodes barnebarn, 15 år gamle Anne tilbake fra kidnappere. Selvsagt er ikke alt som det ser ut til på den skinnende overflaten hos Carson-familien. Familien har nok av fiender, men en tidligere episode hvor ett av familiens barn var involvert lurer også i bakgrunnen. Dess mer Calder graver i kidnappingssaken, dess mørkere ser det ut – og samtidig er tiden i ferd med å renne ut.

«Stjerneskudd» er velskrevet og spennende, men skal man bare lese én Temple-bok i sommer anbefales allikevel fjorårets «Sannhet».

Les flere bokanmeldelser her