Kristin Roskifte (44) fikk Nordisk Råds pris for barnebok

Kristin Roskifte ble tirsdag kveld tildelt Nordisk Råds pris for sin barnebok «Alle sammen teller».

Kristin Roskifte ble tirsdag kveld tildelt Nordisk Råds pris for sin barnebok «Alle sammen teller». Foto:

DEL

Kristin Roskifte (44) fra Moss fikk tirsdag kveld Nordisk råds pris for barne- og ungdomslitteratur. Prisen fikk hun for sin bok «Alle sammen teller», et verk juryen mener er annerledes og enestående i sin sjanger, skriver VG.

Prisen ble overrakt av Sveriges statsminister Stefan Löfven, som omtalte vinneren som «en magiker».

– Åh, nå er jeg så sjokkert! Hjertelig takk til juryen for at det går an å vinne med en tellebok. Det gir meg så mye motivasjon til å fortsette å utforske bildebok-mediet, sa den stolte mosseforfatteren i sin takketale da prisen ble delt ut under direktesendt galla i Konserthuset i Stockholm.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

«Men viktigere er det at tittelen sier at alle sammen skal regnes med og bety noe, at alle er unike og verdifulle. I økende antall fyller de fargerike menneskene bildene, fra én gutt som ser på stjernene, til tusen mennesker som betrakter en sjelden komet. Selv om personene på bildene er mange og stiliserte, har alle individuelle trekk som gjør at vi kjenner dem igjen».

Roskifte har en mastergrad i illustrasjon fra Kingston Universtity i England, og jobber som både forfatter og illustratør. Hun debuterte med boken «Alt vi ikke vet» i 2003.

LES OGSÅ: Har solgt barnebok til Kina

Artikkeltags