Fargerikt danseshow på Parkteatret

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter over et halvt års forberedelser var det klart for storslagent danseshow på Parkteatret.

DEL

Det var fullt hus på Parkteatret da Eldbjørgs ballettskole inviterte til show. Søndag ettermiddag var det klart for jazzelevenes årlige forestilling. I år het forestillingen Elementer, og henviste til nettopp de fire elementene ild, jord, luft og vann.

– Det er en veldig variert forestilling, med jazz, hiphop og moderne dans, så det passer godt å bruke de fire elementene til å beskrive den, sier sjef for ballettskolen, Eldbjørg Bache-Mathiesen.

På skolen er det nå 600 elever, og 220 av disse danset på Parkteatret på søndag.

Mye arbied

Bache-Mathiesen forteller at det ligger mye arbeid bak en slik danseoppvisning.

– Vi har nok holdt på godt over et halvt år. De fire dansepedagogene Julie Olavessen, Vilde Gulin, Marianne Bache-Mathiesen og Annikken Myhre Jabang står for koreografi og undervisning. Jeg holder mest på backstage og med kostymer, forteller Bache-Mathiesen. 

Rett før forestillingen begynte søndag ettermiddag, sprang de mange unge og oppspilte dansere i ulike kostymer bak scenen.

– De er nok ganske nervøse, for de kvitrer litt mer enn normalt. Men som en av jentene sa da hun kom: «Mamma har sagt at det er bra at jeg er nervøs, for da presterer jeg bedre.»

Danserne som danset var fra alderen fem år til videregående-alder.

– Vi har også en klassisk forestilling, men den er annethvert år, for det krever litt mer forberedelser, forteller Bache-Mathiesen.

Artikkeltags