– Det er vel litt å ta i at vi skal ta verden med storm, men fram i lyset vil vi. Dette er jo bare begynnelsen på noe, og absolutt ikke en avslutning, mener Kristine Hesjadalen, en av de seks Teatromusene.
De har nå lagt bak seg hele seks forestillinger med det selvproduserte showet "Frustrerte som oss" på Tivoli Amfi i Moss, og kan se tilbake på flotte kritikker og god tilbakemelding fra publikum.
De seks lokale jentene har alle erfaring med å jobbe sammen fra før. Dette ensemblet har nemlig spilt i Larkollrevyen under Larkolluka i en årrekke, og dette var også begynnelsen på det hele.

Gjorde justeringer

– Jeg og Hanne var på fest sammen ved juletider i fjor, og det var da ideen ble født. Vi hadde lyst til å stå på scenen sammen igjen, og det var ikke vanskelig å bestemme oss for hvem vi ville ha med oss på lasset. Det var på en måte vi som brakte oss sammen igjen, men bortsett fra det, har alle bidratt i like stor grad, forteller Kristine Hesjadalen.
Showet "Frustrerte som oss" ble satt opp som førpremiere i Larkolluka, noe jentene i etterkant har satt veldig stor pris på.
– Det at vi fikk prøvd ut showet på et publikum før premieren, gjorde at vi fikk foretatt en del justeringer i forestillingen. Vi la til litt og fjernet litt, så resultatet på Tivoli Amfi ble mye bedre, forteller de ambisiøse jentene.
– Som ensemble har vi gjennom dette prosjektet lært mye om hverandres sterke og svake sider, noe som gjør det lettere for oss å fortsette å jobbe sammen. Dette har vært en utrolig lærerik prosess, og nå vet vi mye mer om hvordan vi ønsker å gjøre ting neste gang, sier Ingri Guren.

Solid produkt

– Det ble som forventet, men kanskje ikke som vi håpet, mener Eirin Kaasa om antall solgte billetter.
Jentene sier de skulle ønske at flere mossinger hadde tatt turen til Tivoli Amfi for å se showet deres i sommer, særlig etter at det ble etterlyst et mer lokalt ensemble etter Terje Sporsems sommershow på Parkteatret.
Likevel er de veldig fornøyde med resultatet. De vet at de leverte et godt produkt, og dette ble ytterligere forsterket gjennom veldig god publikumsrespons.
– Det var noen som til og med satt og lo gjennom hele pausen, bare fordi de tenkte tilbake på morsomme sekvenser fra første akt! Det må jo bety at de koste seg, ler Anniken Fleischer.

Tilbyr tilpassede show

Teatromusene har kommet for å bli, og vil nå markedsføre seg selv også utenfor Moss.
– Vi kan tilby en hel pakke med showbusiness, og kan tilpasse oss markedet og etterspørselen i stor grad. Planen nå framover er å bruke de kontaktene vi har rundt om i landet, og prøve å få sat opp showet vårt på ulike scener rundt omkring, forteller Hanne Bakkerud.
Ved juletider er jentene også klare for julebordsesongen, og lager gjerne skreddersydde show til firmafester og lignende. De har alle forskjellige talenter, og opptrer gjerne også en og en, eller i en mindre gruppe.
Til våren ønsker jentene å sette opp en barneforestilling, samt at de skal planlegge et nytt show. Planene er imidlertid ikke fastlagt ennå. De seks jentene drømmer om å kunne leve av showbusiness, men innser at veien dit er lang: Foreløpig er det bare en god biinntekt. Likevel lever Teatromusene etter dette prinsippet:
– Hvorfor må man jobbe, og så gjøre alt det morsomme på fritiden? Kan ikke jobben egentlig bare være gøy?!
hanna. sommerstad@moss-avis.no
Tlf. 98440184