Kan få nye svar om Dilling

DILLING: Kulturhistorisk museum ved Universitet i Oslo har drevet utgravninger på seks ulike lokaliteter ved Dilling i Rygge kommune. 
Her er 4. trinn på Halmstad skole i Rygge på besøk.

DILLING: Kulturhistorisk museum ved Universitet i Oslo har drevet utgravninger på seks ulike lokaliteter ved Dilling i Rygge kommune. Her er 4. trinn på Halmstad skole i Rygge på besøk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tirsdag kommer prosjektleder for utgravingene på Dilling, Lars Erik Gjerpe, til Rygge bibliotek.

DEL

– Vi hadde besøk av prosjektlederen høsten 2017. Det var stor interesse, og mange har etterlyst et møte som vil gi flere svar, sier Anne Kari Lyby  på Rygge bibliotek.

Tirsdag 10. april er Lars Erik Gjerpe fra UiO/Kulturhistorisk museum tilbake på Rygge bibliotek med 50 nye svar på prøver.

Høsten 2017 skrev arkeologene på Dilling på sin Facebook-side «Arkeologi ved dobbeltspor Dilling»:

– På nåværende tidspunkt er det vanskelig å si noe om hvilke eller hvor mange bygninger som har stått på Dilling til enhver tid. Men ettersom mange av de påviste bygningene har grunnplan som overlapper hverandre kan vi tydelig se at det har vært mange faser av bebyggelse på stedet, og at bygningsmassen har endret seg over tid. Det er sannsynlig at bebyggelsen begynner en gang i førromersk jernalder ( år 500 – 1 f.Kr.) og at aktiviteten intensiveres i løpet av romertid (1 – 400 e.Kr.). Dateringene viser også at bosetningen fortsetter i folkevandringstid (400 – 550 e.Kr.) men vi har foreløpig ingenting dateringer fra yngre jernalder (550 – 1050 e.Kr). I løpet av vinteren vil vi få inn flere dateringer og analyseresultater slik at vi forhåpentligvis vil kunne få en god oversikt over bebyggelsen i de ulike fasene.

– Vi ønsker velkommen til alle med interesse for hvordan folk levde på Dilling i riktig gamle dager, sier Lyby.

Artikkeltags