Gå til sidens hovedinnhold

Magisk oppsetning på Oscarsborg festning

Artikkelen er over 4 år gammel

Oscarsborgoperaen spiller i disse dager Carmina Burana i borggården på ærverdige Oscarsborg festning.

Carmina Burana er et korverk som omhandler drikkfeldighet, lyst og kjærlighet og festningsverket fra 1857 utenfor Drøbak gir forestillingen en helt spesiell akustikk og atmosfære.

Dette er en stor oppsetning med over 200 medvirkende som omtrent er på scenen til enhver tid. Det er 100 korsangere fra Oscarsborg Operakor, orkesteret teller 55 musikere fra Oslofjord Kammerfilharmoni, det er 50 statister og de tre solistene; sopranen Alexandra Büchel, Fredrik Zetterström, baryton og den norske tenoren Mathias Gillebo.

Carmina Burana er bygget over sanger funnet i et munkekloster på 1200-tallet og tekstene er på latin og middelalder-høytysk. Det er ingen spesifikk handling, men 25 tablåer delt i tre avsnitt. Det er heller ingen gjennomgående figurer i verket, men snarere prototyper: eventyreren, piken og hennes venn, spilleren og kjæresteparet.

Carmina Burana er blitt berømt gjennom den tyske komponisten Carl Orff, som satte musikk til et utvalg av tekstene og verket ble urfremført i 1937. Siste forestilling er søndag 20. august.

Kommentarer til denne saken