Gå til sidens hovedinnhold

Drømmen ble virkelighet

Artikkelen er over 12 år gammel

"Mellom drøm og virkelighet" er utstillingen hvor drøm er blitt virkelighet.

Camilla Jeanette Erøy (30) på Skjelfoss gård i Hobøl stiller ut i lekkert, nyrestaurert utstillingslokale hjemme i den gamle låven på gården til foreldrene.
Men tro ikke at dette er et amatørmessig hjemmesnekret prosjekt.
Både Camilla og samarbeidspartner og utstillingsmakker Morten Strømsodd (31) har levd av malerkunsten de siste årene. Sammen viser de nesten 60 oljemalerier i utstillingen som åpner lørdag.

Endelig. – Vi ble kjent under studietiden innen kunstmaling på Oslo Kunstfagskole, hvor vi gikk ut i år 2000, forteller duoen.
Helt siden skoledagene har de drømt om å holde en utstilling sammen.
– Med dette lokalet får vi endelig muligheten, og jeg er glad for at Morten ville være med på dette, sier Camilla.
– Jeg er takknemlig for at jeg får være med, smiler Morten.

Nærhet og fantasi. Camilla Jeanette varierer mellom å stå ute i naturen og male det hun ser og å stå inne og male ut fra hva fantasien forteller henne at hun kan ha sett.
Morten maler i utgangspunktet kun det han ser.
Begge er inspirert av renessansemalerne med Leonardo da Vinci i spissen, og de er opptatt av det oversanselige og av naturen, som de vil bevare. Under utstillingen får publikum blant annet se landskapsbilder fra kunstnernes respektive hjemkommuner Hobøl og Ringerike – samt fra Toscana hvor de var i to år og malte og samlet inntrykk.

Imponert kultursjef. Under opphengingen av bildene i går var Hobøl kommunes kultursjef Inger Mellem innom.
– At denne utstillingen skulle bli så flott, ante jeg ikke! Camilla gikk i parallellklassen til datteren min på skolen, og jeg hørte alltid at Camilla var så glad i å tegne. Siden har jeg fulgt henne litt, sa Mellem, og la til at det nå skjer så mye positivt i kulturen i Hobøl at det bare er en glede å være kultursjef.
Hun vil si noen ord under lørdagens åpning, hvor ordfører Håvard Jensen (Frp) stiller med blomster.
Utstillingen er åpen hver dag til 23. november.