Han var en av mange mossinger som tok med familien på kombinert skogstur og konsertopplevelse i går.
– Vi kjørte et stykke inn i skogen og gikk resten av veien opp til Skihytta for å overvære litt av mini-festivalen til KLuBb1, forteller Stabell.
Heidi Aas med følge hadde spasert hele turen fra parkeringsplassen på Vanembukken og opp til Skihytta.
– Dette er et fint tiltak. Vi gleder oss til konsertene, sier Aas til Moss Avis rett før åpningen.

Bra oppslutning Flere titalls mossinger var til stede da mini-festivalen startet. Egil Jegleim fra KLuBb1 var fornøyd med oppmøtet og regnet med at flere ville komme og gå underveis.
– Det er ikke akkurat det letteste været å trekke folk ut i skogen og til Skihytta på, sa Jegleim og så opp på den grå himmelen og regnet som øste ned.

Mørknet Det hjalp ikke at mini-festivalen har fått navnet "Det lysnet i skogen". Tvert imot ble det bare mørkere og mørkere og gråere og gråere ute.
KLuBb1 arrangerte "Det lysnet i skogen" på Skihytta for første gang i fjor. Arrangørene håper at dette etter hvert kan bli en årlig tradisjon.
– Vi ønsker å bidra til at flere bruker Skihytta igjen. Det var mer vanlig før at familier la søndagsturen til Mossemarka og Skihytta. sier Jegleim, som synes tur og kultur er en glimrende kombinasjon.
Opplegget på Skihytta startet med at det ble spilt et opptak av sangen som har gitt opphav til arrangementets navn, "Det lysnet i skogen".
– Denne sangen er også kjenningsmelodien til KLuBb1. Den er komponert av Sigurd Islandsmoen fra Moss og er tidenes mest spilte Mossemelodi på radio. Den har blant annet vært en gjenganger på Ønskekonserten, sa Jegleim og ønsket publikum velkommen.

Elgen Første del av konserten var viet Moss Trekkspillband, som består av medlemmer fra Moss Spellemannskompani. De satt under det utstoppete elghodet og spilte polkaer, tango og samba.
– Vi skulle også hatt besøk av KorArtig. Men mange av kormedlemmene er blitt syke. Koret klarte derfor ikke å stille med alle stemmene og meldte avbud, la Jegleim til.
Etterpå ble det eventyrstund for liten og stor med Eli Rygg fra Son. Mini-festivalen ble avsluttet med musikalske innslag av Winterland, en visegruppe med erfarne Mossemusikere.