Moss Spellemannskompani reiser til helgens NM i "Gammaldans" og "Underholdningsmusikk" i Sandnes med mål om å ta medalje, forteller sekretær Tom Erik Pollen.
I fjor ble det bronse, og musikalsk ansvarlig i MSK, Otto Kiss, håper på nye gode plasseringer, samtidig som han understreker at kampen om gullet er veldig, veldig hard.

Årets mål

– NM er høydepunktet i løpet av et år. Mesterskapet gir oss noe å øve mot. NM og konkurranseinstinktet hjelper oss til å utvikle oss, forklarer Otto Kiss.
MSK reiser bortover med 23 små og store. Hele ensemblet deltar i konkurransene for orkestre. I tillegg stiller undergruppene Baldrian Band i Åpen klasse og KiMaNi i klassen for gammeldansgrupper.

Helt til NM Madeleine Trandem og Maren Elise Andersen på fløyte er innslagene som skal gjøre MSK til mer enn et rent trekkspillorkester i årets NM.
Madeleine spilte fløyte på musikklinjen på Kirkeparken og via kulturskolen helt til hun var russ i fjor sommer. Siden fikk fløyta ville – inntil Otto ringte like ved påsketider i år.

Uventet til NM – Først ble jeg spurt om jeg ville være med på en øvelse og delta i distriktsmesterskapet. Jeg sa ja, fordi det er greit å holde spillingen litt ved like. Men før jeg visste ordet av det, var jeg visst klar for NM, også. Jeg er ikke veldig glad i å øve og ga meg etter fem år i korps da jeg var yngre. Men dette er en veldig hyggelig gjeng og det blir sikkert koselig å reise på NM sammen med dem, sier Madeleine til Moss Avis.
– Det hadde vært kjedelig å komme med bare trekkspill til NM, så vi er glade for at Madeleine og Maren Elise blir med, sier Otto Kiss.