– Her var det mange gode ansikter. Takk for en fin konsert, smilte Anne Lande etter at hun og pianist Per Husby – for anledningen på elpiano – hadde gitt en fullsatt kafé en drøy times nær og lavmælt opptreden med jazz, viser og tekster.
Konserten "Sakte Sanger" ga rikelig rom for ettertanke.
– Temaene er litt triste, men på søndager passer det fint med refleksjon. Det synes i hvert fall jeg, sa terapeuten og musikeren Lande litt ut i forestillingen.

Tenkere

De fremmøtte lot til å være enig, for maken til rolig, lyttende forsamling, er det ikke alle artister forunt å oppleve. Årsaken lå trolig til dels i det Anne Lande sa til Moss Avis etterpå:
– Litt uvant å holde konsert så tidlig på søndag. Men det var fint. Publikum var deltakende og ikke så langt nede i glassene sine som de kan være på kveldskonserter...
Sammen med Husby hadde hun dessuten funnet frem til ord og toner det var verdt å lytte til. Ord skrevet av kjente, tenkende størrelser som Alf Prøysen, Rolf Jacobsen, Hans Børli, Barbro Högberg, Gunnar Kopperud og Povel Ramel.

Å være seg selv

– Vi blir til i møtet med andre. Noen av møtene er av en slik karakter at vi tar med oss det møtet har gitt gjennom resten av livet, sa Anne Lande etter innledende ord om at det var stas å være i Son, at Son er et sted hvor hun liker seg.
Gjennomgangstema for konserten var det å virkelig glede seg over små og store oppturer i livet, og å våge å være seg selv. Og apropos sistnevnte:
– Per og jeg opptrådte på transvestittenes julegudstjeneste på Østre Toten i fjor. Der var det mange flotte mennesker som våget å være seg selv, smilte Lande etter siste tone og lang applaus søndag.

Passende stil

"Sjefspotet og kulturminister" Runa Stoltenberg Dahl på Cafe Neptun var godt fornøyd med arrangementet.
– Konserten sto veldig i stil med kafeen. Noe av grunntanken vår er å hente inspirasjon fra den store verden, slik Son alltid har gjort, samtidig som vi åpner for lokale krefter som ønsker å holde konserter, lese dikt eller vise frem alt fra voksnes malerier til barnetegninger, sa Stoltenberg Dahl.
torgeir. [email protected]
Tlf. 69205026