– Velkommen, stråler Hanne Bakkerud når Moss Avis ankommer Øreåsen skole. Hun er en av teatromusene som bruker skolen som øvingslokale for sitt sommershow "Frustrert som oss".
Hanne følger oss innover gangene. Musikk strømmer fra øvingsrommet, der fem andre jenter står klare på gulvet. Hanne glir inn i rekken, og øyeblikket etter får vi æren av å være blant de første utenforstående til å høre sangen "Slipp Ari fri". Musikk fra bandet, vakker sang og mer eller mindre synkron dansing ender opp i en forrykende avslutning og en menneskelig pyramide.

Sommerferie?

Når de seks jentene kommer seg ned på bakken igjen, forteller de at premieren på showet ikke er langt unna. Mye arbeid gjenstår, men jentene mener selv de ligger foran skjema.
– Det meste er skrevet og mye er øvd inn, sier Eirin Kaasa. Hun studerer jus til vanlig, men i sommer er det showet som står i sentrum. Det ligger mye innsats bak en forestilling, og det blir ikke mye sommerfri.
– Men dette er jo nesten ferie! I alle fall når det er så dårlig vær, mener Ingri Guren.

Fra Larkollrevyen

De seks jentene har spilt sammen i den årlige Larkollrevyen seks ganger. Men dette året ble ikke det noe av.
– Mange trakk seg fra revyen, så den ble avlyst. Da dannet vi Teatromusene i stedet, forteller Hanne.
Hva er en "teatromus"?
– Det heter muse, påpeker Anniken Fleischer. – I gresk mytologi var de ni musene nærmest gudinner, de var inspirasjonskilder for kunstnere og diktere. Vi kaller oss derfor teatromusene, men vi er jo bare seks, da. Vi har mistet tre på veien.

Vil på turné

Teatromusene legger ikke skjul på at de gjerne vil fortsette etter at forstillingene på Tivoli Amfi er over. De håper på å kunne reise litt rundt med showet.
– Hvis noen vil ha oss er vi med! Men vi må se hvordan dette går, og ta en ting av gangen. Vi vil tenke stort, men må starte smått, utdyper Kristine Hesjadalen.
Hva slags show er dette?
– Jeg ser på det som en to timers opplevelse, sier Øyvind Kjeksrud. Som instruktør er han den som har sett mest av stykket, og han beskriver det som en musikalsk forestilling.
– Jentene har gode tekster og flotte stemmer, og de bruker masse humor i showet, sier Øyvind.
– Det hele er ment som underholdning, skyter Ingrid Hesjadalen inn.
– Vi har et personlig preg på alt og bruker våre egne liv som utgangspunkt. Vi tar ikke opp noen dype temaer, avslutter jentene.
"Frustrert som oss" har førpremiere i Larkollen 20. juli, og premieren i Tivoli Amfi er 26. juli.