Beatles-show for sjuende gang

  Elever ved Hoppern skole har Beatles på timeplanen og øver til revyen som har premiere i april. Her kan du se noen smakebiter.

  Av
  Artikkelen er over 4 år gammel

  – Det blir litt musikalsk hjernevasking, men det er gøy da! sier Beatles-fantast og Hoppern-lærer Terje Andresen.

  DEL

  For sjuende gang siden 1999 setter Hoppern-elever opp Beatles-revy for elever, foresatte og andre interesserte. Det hele begynte i 1999 da Beatles-interesserte lenge hadde brukt Beatles-tekster i undervisningen.

  På Spotify

  – Så bestemte vi kanskje skulle sette opp en forestilling for tiende trinn. Siden har vi stort sett satt opp en hvert tredje år. De siste gangene har det blitt med niende trinn i stedet, men i 2013 pakker vi ned og planla vel å legge det på is. Men så fikk vi valgfaget sal og scene. Og dermed ble Beatles-showet trukket fram igjen, forteller Andresen. Han er stolt over at så mange Hoppern-elever har fått sansen for låtuniverset til The Beatles.

  – Det beste nå er jo at låtene er lagt ut på Spotify. Så nå går elever rundt med høretelefoner og synger Beatles-låter i friminuttene, forteller læreren, som er hentet inn som ekstraressurs i valgfaget som har med elever fra alle tre trinn på skolen.

  Får karakterer

  Og det er ikke bare sang som skal fremføres i Hoppern-aulaen. Det blir både skuespill, dans og musikk underveis. Men det er musikken som står i høysetet. Om lag 20 musikalske innslag er med. Andresen sier elevene selv har valgt sanger fra det beatleske låtuniverset. Andresen understreker at årets oppsetning er elevstyrt, og at samtlige vil få karakterer på det de gjør. Blant annet har de valgt ut en egen koreograf, to manusforfattere og en revyleder fra elevgruppa. 19. april er det premiere for elevene, mens showet åpnes opp for publikum med to åpne forestillinger 27. og 28. april.

  Til sammen sju forestillinger skal spilles med plass til 150 personer i Hoppern-aulaen hver gang.

  – Det pleier faktisk å bli fullt, sier Andresen, som selv trekker fram den ukjente låten «Happiness is a warm gun» som sin favoritt-Beatles-låt.

  – Men spør du meg i morgen, er det kanskje en annen, ler Andresen.

  Artikkeltags