La barna få oppdage lyset

SPENNENDE: Lysgraffiti fra Fotografiets dager 2017.

SPENNENDE: Lysgraffiti fra Fotografiets dager 2017. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Barnas fotodag arrangeres søndag 29. april på Preus museum i Horten.

DEL

Denne dagen ønsker fotomuseet å vise barn noe av alt det morsomme og kreative man kan gjøre med utgangspunkt i å «tegne med lys» som fotografi betyr, direkte oversatt.

Museet tilbyr noe som dagens barn (og voksne) sjelden får tilgang til, nemlig den helt fysiske opplevelsen av fotografi man kan få i et mørkerom.

Barna får også prøve seg som hullkamera-fotografer, der kameraet er en lystett malingsboks med et hull som linse. Lyset som slipper inn tegner et bilde på det analoge fotopapiret inni boksen, og deltakerne får være med når negativet fremkalles i mørkerommet. I det røde lyset får de oppleve magien når bildet vokser fram.

Men det er flere måter å lage bilder i mørke rom. En annen måte er å lage lysmalerier og lysgraffiti, noe som gjøres i mørket med ulike lyskilder som pensel foran et kamera med åpen lukker. På denne måten fanges bevegelsen til lyskilden på bildet.

Det blir også fotografering ute, og arrangementet er åpent for voksne, men det er barna som er de skapende hovedpersonene denne dagen.

Artikkeltags