Da kommer Karin Gundersen, som har nyoversatt Prousts 'På sporet av den tapte tid' etter Anne Lise Amadous opprinnelige norske oversettelse.

– Det brukte Karin fem år på. Hun fullførte med siste bind 'Den gjenfunne tid', i fjor høst, sier forfatteren Jonny Halberg og tilføyer:

– Kvelden er ment som en feiring av og innføring til denne "verdens beste roman", som den har blitt kåret til noen ganger, og er myntet på både de som har lest og ikke lest eller vet noe om Proust. Hovedsaken er at vi i en samtale, med opplesning, matretter fra romanen og gamle filmopptak vil prøve å få med folk inn i den utrolige verdenen som Proust utmaler over tre tusen sider eller så.

Publikum tas med til det mondene Paris mot slutten av attenhundretallet, opp til like etter første verdenskrig.

– Vi får møte Prousts uimotståelige og nokså forunderlige karakter, hans liv som selskapsløve, kommende forfatter og fordekt homofil, men også en del av de fornemme og ikke så sjelden lattervekkende karakterene i romanserien, samt kjenne på den store kjærlighetens bitre smak. Selv vil jeg kalle romanen en forhekselse, etter å ha brukt over et år på å lese den, så sakte som rimelig er, side for side. Om du kommer så langt som et par måneder med "På sporet av den tapte tid" vet man at dette er en bok som aldri kommer til å forlate deg, avslutter Halberg.