Onsdag kveld kunne derimot Sørhaug komme med tidenes julegave til alle House of Foundations venner: Kulturrådet har nemlig bevilget svimlende 650.000 kroner i årlig støtte til HoF. Når Moss kommune i tillegg har satt av 200.000 for neste år, betyr det at Sørhaug kanskje kan ha råd til så mye som halvannen stilling på den kulturelle møteplassen i Møllebyen.

LES OGSÅ: Får heder og ære fra kommunen

HoF har de siste tre årene fått driftsstøtte på 300.000 kroner fra Kulturrådet. Nå måtte de søke på nytt og fremtidsutsiktene for byens eget litteraturhus har lenge vært usikker.

– Men vi har fått gode signaler underveis om at dette skulle gå veien, men meldingen om den økte støtten var likevel en fantastisk julegave å få. At driften nå er sikret betyr alt for oss, sier Sørhaug, som i går informerte alle HoF-vennene om den hyggelige førjulspresangen på en husfest. Sørhaug er ekstra takknemlig for at Moss kommune bevilget sine 200.000 kroner.

– Det har nok vært utslagsgivende for Kulturrådets avgjørelse, sier den daglige lederen, som gleder seg til å bruke romjulen på å planlegge fremtiden.

LES OGSÅ: Lanserer nytt forlag