Annegret Kvam er fra Tyskland, er utdannet arkitekt og har arbeidet internasjonalt siden 2007 med konseptbutikker, blant annet for ulike motemerker. Hun åpner utstillingen "The world without sound".

Kvam har jobbet i et miljø hvor kunst, mote og arkitektur blir anvendt som verktøy og teknikker. Etter mange års arbeid i tverrsnittet mellom estetikk og konsepter, har hun nådd det punktet hvor hun vil finne en ny retning.

– I hele sin karriere som arkitekt har hun brukt inspirasjon fra kvinnelige modernistiske malere og kunstnere i sine installasjoner. Utstillingen viser hennes fascinasjon for minimalisme og eksistensialitet, etter mange år som arkitekt, sier utstillingskoordinator Ann Kristin Aas på HOF.

Russland

Beate Petersen og Dimitri Lurie har laget utstillingen "In your hands". De to har et sterkt fokus på Russland. De viderefører en tematikk de har vært opptatt av lenge, og tar for seg ulike aspekter ved den russiske forestillingsverdenen. I samarbeidsprosjektet «Conversions», som er en  firekanals videoinstallasjon, lar de en og samme person fremføre en ortodoks hymne polyfont med seg selv.

Beate Petersen er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo. Helt siden hun var gjestestudent ved Repin-akademiet i St Petersburg i 1997, har hun arbeidet med tematikker knyttet til Russland.

Dimitri Lurie er opprinnelig fra St. Petersburg, og har bodd i Oslo siden 1998. Han arbeider med eksperimentell kortfilm, dokumentar og installasjoner i offentlige rom.

På utstillingsåpningen på lørdag vil Thomas Kvam presentere og lese fra sin debutroman Homo Sacco. Kari Brænne vil fortelle om sitt forhold til Russland, samt lese fra sin bok Himmelfall – historien om den russiske revolusjonen, og om tsarfamiliens veldige fall og endelikt.