Med sang, såpebobler, pølser og is ble kirkens bursdag, pinsen, feiret av Hundremeterskogens barnehages femåringsgruppe. De 21 livlige krabatene fikk også se hvordan orgelet virket, og ble fortalt om hvordan kirken ble til. Og etterpå, under pølsespisingen, var det ingen tvil om at bursdagsfesten hadde falt i smak.
– Det har vært kjempegøy. Vi har sett hvordan de døper, men jeg har hjulpet mamma å tørke bort vannet når lillesøsteren min ble døpt, så jeg kunne det fra før av, sier Mikkel Svartveit stolt.
Siden de feiret kirkens bursdag hadde barnehagene med seg en gave, som seg hør og bør. Et stort, blått lerret med 21 duer var kirkens presang, som for dagen prydet prekestolen. Og presangen hadde barna selvsagt lagd selv.
– De voksne klippet ut duene, også pyntet vi etterpå med bomull og glitter, forteller Hanna Elvestad Reinsnes.

Første gang

Kirkebursdagen, i regi av trosopplæringen i Moss og Jeløy menighet, ble arrangert for første gang. Og feiringen ble en suksess.
– Jeg synes barna har vært helt fantastiske i dag, sier prosjektleder for trosopplæringen Hilde Gran Hagen.
Nå ønsker hun å innføre bursdagsfeiring i pinsen som en tradisjon.
– Det var første bursdagen i dag, hvis du ser bort ifra at vi feiret på tilsvarende vis på Jeløya i går. Det passet fint å feire kirkens bursdag i forbindelse med 400-årsjubileet, men vi håper å arrangere bursdager i kirken hvert år, avslutter hun.