Tidligere har David Sandum stått bak to twitterutstillinger på Moss bibliotek. Inntektene fra den første gikk til barneavdelingen til Moss Bibliotek, mens inntektene fra den andre gikk til Krisesenteret i Moss. Nå har Sandums kunstprosjekt spredd seg til det store utlandet.

Genialt konsept

I januar i fjor ble Twitter Art Exhibit arrangert i Los Angeles, mens i slutten mars i år var turen kommet til Orlando, Florida.
– Det var en helt utrolig opplevelse. Jeg hadde ikke i mine villeste drømmer forestilt meg at det skulle ta av på denne måten, sier Sandum til Moss Avis.
Konseptet er like enkelt som det er genialt. Kunstnere fra hele verden, som har blitt kontaktet via det sosiale mediet Twitter, sender inn håndmalte postkort som deretter stilles ut og selges til inntekt for et godt formål.

Takknemlige

– I Orlando hadde 650 kunstnere fra 42 land sendt inn små kunstverk. Vi samlet inn rundt 6000 dollar, som vi gir til Winter Park's Center for Contemporary Dance, som tilbyr danseopplæring for barn og unge med Downs eller autisme, forteller Sandum, som selv har en bror med Downs syndrom.
– De var utrolig takknemlige, noe som var veldig rørende, sier Sandum.
Twitter Art Exhibit er blitt en ideell stiftelse med et styre som består av Sandum, Robin Pedrero og Nat George. I forbindelse med utstillingen i Orlando møttes de tre for første gang – ansikt til ansikt.
– Vi har bare kommunisert via Skype og sosiale medier, så det var utrolig spesielt og hyggelig å møte de andre, sier han.