Idol-Jonas gjør suksess som låtskriver

SUKSESS: Duoen med Vidar Villa Mohaugen (midten) og Jonas Thomassen (til høyre) opplever stor suksess med egne låter. Her med broren Martin Thomassen (til venstre) som også hjelper til.

SUKSESS: Duoen med Vidar Villa Mohaugen (midten) og Jonas Thomassen (til høyre) opplever stor suksess med egne låter. Her med broren Martin Thomassen (til venstre) som også hjelper til. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra tull og tøys på nachspiel til sjetteplass på VG-lista. Nå har duoen kommet med ny sang og kjemper seg oppover Norges topplister.

DEL

– Det er veldig gøy og overraskende at det plutselig har gått så bra.

Jonas Thomassen (29) fra Rygge kom på andreplass i sangkonkurransen Idol i 2006. Nå er han aktuell som låtskriver og musiker sammen med artisten Vidar Villa Mohaugen. Duoens første suksess «One Night Stand» kom på sjetteplass på VG-lista og er spilt åtte millioner ganger på Spotify. Thomassen forteller at målet er å leve av musikk så lenge som mulig.

– Jeg har alltid drevet med musikk, men aldri satset ordentlig. Vidar Villa-prosjektet startet egentlig som tull og tøys på nachspiel, derfor er det ekstra morsomt og overraskende at det endte med suksess.

En ny sommerhit?

I slutten av juni slapp Jonas Thomassen og Vidar Villa Mohaugen sin nye låt «Herregud». Sangen har allerede spredt seg fort, og duoen håper på at det kan bli en sommerhit.

– Vi skrev ikke «Herregud» med tanke på at det skulle bli en sommerhit, men håper selvfølgelig at den vil slå an.

Jonas Thomassen har flere prosjekter på gang, men for tiden er fokuset rettet mot Vidar Villa. Planen er å holde flest mulig konserter og bli enda bedre live. Timeplanen er full og 4. august kommer duoen til Moss for å holde konsert på Tivoli. Selv om Thomassen satser med Vidar Villa nekter har ikke for at det kanskje kommer noen soloprosjekter fremover.

Trives godt som låtskriver og musiker

Helt fra 6-årsalderen har Jonas Thomassen spilt gitar og sunget. Vidar Villa og Jonas Thomassen står sammen på scenen når de holder konserter, Villa er forsanger, mens Thomassen korer og spiller gitar.

– Det ville vært kjedelig hvis jeg bare skrev tekster, men så lenge jeg får gjøglet litt foran folk på scenen er jeg fornøyd. Sier Jonas Thomassen med en lattermild stemme.

Artikkeltags