Gå til sidens hovedinnhold

Kjempevekst for Moss kino

Artikkelen er over 4 år gammel

De som trodde strømming og nedlasting skulle ta knekken kinobransjen må tro om igjen. I Moss kan man juble for historisk gode besøkstall.

Det er kinosjef i Moss, Daniel Werlemo, som nå kan melde om gode tider for SF Kino i Moss.

Ferske besøkstall viser at veksten man har sett antydning til de siste par årene fortsetter – med full fart.

Så langt i år har besøket økt med drøye 15 prosent, noe som er to prosent over landsgjennomsnittet. Det er nesten 10.000 besøkere flere enn samme periode i fjor.

– I 2015 hadde vi jo det beste besøket på over 10 år og nå ser vi altså ut til å gjøre det enda bedre. Sjefen min mener at vi må helt tilbake til 1993 for å finne lignende tilstander, sier Werlemo til Moss Avis.

Tårevåt suksess

Den mest sette filmene hittil  i år er det romantiske dramaet «Et helt halvt år» - filmversjonen av Jojo Moyes suksessroman.

- «Et helt halvt år» har jo blitt et fenomen. 95 prosent av publikummerne har vært jenter og det har gått med mange lommetørkler under visningene. «Alle» kommer ut av salen med røde øyne. Jeg visste at den ville bli en hit, men det er litt overraskende at den topper listen, sier Werlemo og ler.

«Kjæledyrenes hemmelige liv» og «Istid: På kollisjonskurs» er de to neste filmene på listen. (Se hele topp ti-listen lenger ned i saken)

- En stor andel av de mest sette filmenen er barne- og familiefilmer. Men vi har sett en oppsving for såkalte ungdomsfilmer, som for eksempel«Deadpool» og «Suicide Squad». Det er hyggelig, sier kinosjefen.

Flere storfilmer på vei

Nå tyder alt på at resten av 2016 også blir en eneste stor opptur for kinoene. For på programmet fremover finner vi blant annet storfilmer som «Kongens nei», «Oppdrag Dory», «Børning 2», «Hakkebakkeskogen» og «Snekker Andersen og Julenissen».

- Ja, det ser unektelig bra ut. Spesielt store forventninger har vi til «Kongens nei». Den omtales som den nye Max Manus, som jo var en massiv kinosuksess, sier Werlemo og smiler.

 

Har snudd trenden

Det er bare noen få år siden kinoen i Moss slet med nedadgående besøkstall og tekniske problemer.

Årsaken til at trenden nå har snudd er sammensatt, mener Werlemo.

– Den viktigste suksessfaktoren er jo selvsagt gode filmer. Men vi har også jobbet mye med synlighet i media, investert mye i teknikk og brukt ressurser på utdannelse av ansatte. Det tror jeg har hatt mye å si, sier Werlemo som selv slutter i kinosjef-jobben om kort tid.

– Det har vært fine år i Moss, men med to små barn hjemme er det på tide å prioritere litt annerledes. Uansett, det er veldig hyggelig å gi seg «på topp» og kunne konstatere at kinoen fortsatt har en sterk stilling som kultur- og underholdningsarena, avslutter han.

Mest sett i Moss (hittil i 2016)

1. Et helt halvt år (4438)

2. Kjæledyrenes hemmelige liv (3617)

3. Istid: På Kollisjonskurs (3482)

4. Deadpool (3250)

5. Jungelboken (3178)

6. Birkebeinerne (2899)

7. Zootropolis (2723)

8. Alvin og gjengen: I farta (2709)

9. Suicide Squad (2657)

10. The Legend of Tarzan (2518)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.