Elever fra Kirkeparken med stor nyttårskonsert

Håper på fullt hus: Hanna Hunslund og Aurora Beatrice Baker håper at folk i alle aldere vil ta turen til Moss Kirke på torsdag.

Håper på fullt hus: Hanna Hunslund og Aurora Beatrice Baker håper at folk i alle aldere vil ta turen til Moss Kirke på torsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er ikke bare-bare å arrangere konsert med rundt 80-90 deltakere.

DEL

Det har en gruppe elever fra Musikk, Dans og Drama på Kirkeparken fått erfare. Men de gikk løs på oppgaven med friskt mot i slutten av oktober, og torsdag denne uken kan man oppleve resultatet i Moss Kirke.

– Dette er første gangen Kirkeparken arrangerer en slik nyttårskonsert, forteller tredjeklassingene Aurora Beatrice Baker og Hannah Hunslund som tar seg av henholdsvis pr og prosjektledelse. Arbeidet har de utført som en elevbedrift, og med seg har de Noah Emil Johansen og Mathilde Lindeman Andersen.

Fra rock til klassisk

– Vi har også hatt god hjelp av lærerne, sier Hannah, som mener at det er en nyttig erfaring å få håndtere en sånn type produksjon. Konserten involverer alle elevene fra de tre trinnene, og repertoaret spenner vidt; alt fra Mozart til John Lennon. Det blir klassisk musikk, solostykker, korsang, band og dans. Ettersom kirken er under restaurering, er jentene spent på akustikken. Billettsalget skjer i døra, dermed er de også veldig spent på å se hvor mange som kommer.

– Vi både gruer og gleder oss til å se resultatet, sier Hannah.

Alle kan komme

Aurora legger ikke skjul på at markedsføringen har vært en større jobb enn hun hadde trodd. De har klistret opp utallige plakater, opprettet arrangement på Facebook, kontaktet pressen og ringt til eldresentre. Blant annet.

For elevene er konserten en god trening til eksamen, og en fin mulighet til å vise folk hva de jobber med.

– Det er veldig mange flinke elever og flinke lærere, sier de. Hannah har sang som hovedinstrument, mens Aurora spiller cello. I tillegg til å gjennomføre arrangementet, skal begge stå på scenen i løpet av torsdagskvelden. Inntektene fra konserten går til en tur til London med elevene fra de tre trinnene i slutten av mars. Selv om det er mange mennesker involvert i konserten, føler de at forberedelsene har gått bra.

– Det er en veldig engasjert gjeng, sier Aurora.

Artikkeltags