Her er de nominerte til KluBb1-prisen

Det står mellom fire kandidater når KluBb1-prisen deles ut om en snau uke.

Det står mellom fire kandidater når KluBb1-prisen deles ut om en snau uke. Foto:

DEL

I januar gikk arrangørene ut og etterlyste forslag til kandidater til KluBb1-prisen som i år deles ut for 13. gang. Kandidatene kan være enkeltpersoner eller grupper innen musikk- og kulturlivet i mosseregionen som av ulike grunner fortjener en ekstra oppmerksomhet for sitt talent eller innsats som utøver, arrangør, tekniker osv. I fjor var det House of Foundation som fikk prisen.

Nå er årets kandidater klare, og slik blir de omtalt av KluBb1-styret:

Heidi og Otto Kiss

Heidi og Otto startet Moss spelemannskompani i 1992. Dette er et aktivt orkester med entusiastiske unge og voksne musikere fra Mosseregionen. I forbindelse med 25-årsjubileet gikk orkestret i studio og dokumenterte med dobbeltalbumet Mossbarock. Vel verd å høre på. Orkestret er meget aktive og deltar i konkurranser, for eksempel NM hvor de hevder seg meget godt. I alle disse årene har Heidi og Otto Kiss vært pådrivere. Dette har gitt resultater og Moss spelemannskompani holder et meget godt nivå i dag.

Håkon Paulsberg

Håkon Paulsberg er musikeren og visesangeren som kombinerer varm suppe og trivelige konserter på sin egen gård i Rygge, og som får folk til å stå i kø for å få med seg den årlige begivenheten. Paulsberg kommer opprinnelig fra Hunndalen ved Gjøvik. Han har lang erfaring som trommeslager innen en rekke stilarter, deriblant jazz. Håkon Paulsberg har utgitt fire album, to med tekster av Alf Prøysen, ett med tekster av Georg Johannesen og i 2016 kom det nydelige albumet «Trøst for stusslige karer. Eldar Vågan på blå resept», med Paulsbergs ypperlige tolkninger av Vågans viser. Han er en mann som gladelig stiller opp når noen spør, og han formidler både tekst og melodier på en varm og kjærlig måte. På scenen på Søndre Fløgstad har viseverten presentert artister som Heidi Gjermundsen Broch, Trond Granlund, Hilde Louise Asbjørnsen og Viggo Sandvik.

Stand-up Moss

I 2013 lanserte initiativtaker Rune Vold sin ide om en egen stand-up-scene i Moss. Ideen serverte han først til kompisen Mats O. Bristol, som umiddelbart tente på tanken. Bristol er en velkjent kapasitet, ikke minst i Larkollen, hvor han i en årrekke har hatt en finger med i planlegging og gjennomføring av Larkolluka. Ingen av dem hadde noe direkte erfaring med stand-up fra før, og de skjønte at de trengte en munnrapp kapasitet til med på laget. Enda en kompis, Leif Strømme, den sterkt savnede stemmen fra Radio Prime, ble huket inn. Sammen skapte trioen et miljø rundt humorformen, ikke bare for tilskuerne på klubbkveldene, men også rundt konseptet. Mange morsomme personligheter har tatt skrittet opp på scenen, etter først å ha vært med på drodlekvelder, presentert ideer og komplett materiale, og fått hjelp til å sy det hele sammen. I dag er Stand-up Moss en proff og pålitelig tilbyder av humor, ikke bare til mossefolket, men også til tilreisende fra både Østfold og feil side av fjorden. Siden oppstarten i 2013 har rundt 300 komikere gjestet Stand-up Moss,

6.000 publikummere vært innom og det har blitt servert 120 timer med standup fordelt på ca. 70 show. Alt dette er gjort på dugnad…

Krapfoss Hornorkester

Krapfoss Hornorkester ble stiftet 1. februar 1945. Korpset har helt siden starten vært et Brassband, hvilket vil si at instrumentbesetningen kun består av messinginstrumenter og slagverk, etter mønster fra de britiske Frelsesarmeorkestrene. Som de fleste foreninger har Krapfoss Hornorkester opplevd oppturer og nedturer, men det har alltid vært ildsjeler som har sørget for at orkesteret har kommet seg videre. De senere årene, kanskje særlig fra midten av 1980-tallet, har den musikalske utviklingen vært svært positiv. Orkesteret har gjort det meget bra i konkurranser. Fra 2002 begynte Krapfoss Hornorkester å arbeide fram årlige prosjekter, som har blant annet hat gitt oss flotte konserter. Krapfoss Hornorkester er et begrep i Moss og de er meget aktive.

Prisutdelingen finner sted på Skihytta søndag 18. mars.

Klubb1-prisen

Tidligere vinnere av prisen:

 • Gunnar Stordahl
 • Ole Jacob Lindberg
 • Kai-Roger Simonsen
 • Kråkereiret
 • Bjørn Gulbrandsen
 • Linn Olsen
 • Petter Kviltu / Magnus Gulbrandsen
 • Leif Bye / Queens Pub
 • Mona-Lill Reinbach
 • Arne Dybdahl / Trond Bull–Hansen
 • Kristian Johannessen
 • House of Foundation
 • Stand-up Moss

Artikkeltags