@Ingress m. tykk strek:Moss Spellemannskompani runder 15 år og inviterer til en nyttårskonsert utenom det vanlige på Tivoli Amfi.

Et av innslagene blir duell i det populære playstationspillet «guitar hero» mellom spellemannskompaniets 10 år unge Adrian Kiss og den usedvanlig fingernemme gitaristen Jo Fahlstrøm.
– Jeg tror det skal gå bra. Men jeg vet ikke hvem som vinner, sier Adrian foran tvekampen.
– Det vet jeg, fastslår derimot Jo Fahlstrøm og forklarer:
– På «guitar hero» kan du stille inn vanskelighetsgraden for de forskjellige deltakerne. Og selv om Adrian spiller på det vanskeligste programmet og jeg på det enkleste, så taper jeg!

Ung og dreven

Den vennskapelige dysten finner sted 19. januar.
Adrian har lekt seg med «guitar hero» siden forsommeren 2007 og er godt vant til å trykke ønskede toner ut av den strengeløse plastgitaren. Jo er best med strenger, men stiller gjerne opp, forberedt på å tape.
– Jeg får en psykisk knekk og spiller ikke mer den kvelden, varsler den lokale gitarvirtuosen spøkefullt.

Bredt spekter

Han kan trygt ta seg fri, for det er mange andre som skal spille og underholde på MSKs nyttårskonsert.
Arrangørkompaniet, som har én NM-tittel i trekkspill og tok NM-bronse i gammeldans i Bø i Telemark i fjor, opptrer naturligvis.
Det samme gjør Ås Trekkspillorkester, europamestere fra Oslo Trekkspillklubb, samt VM-deltakerne Stian Aase og Lars Røyseng – som i sin tid konkurrerte mot Jeløy-jenta Sofie Bjerktevedt i Kjempesjansen på NRK.
Sofie har sunget i flere norgesmesterskap for spellemannskompaniet. Sammen med Helga Guren og Per Emil Grimstad skal hun lede an i showet på Tivoli Amfi.
– Jeg tror det blir veldig hyggelig. Men jeg kommer ikke til å steppe, hevder Sofie.
Den som kommer, får se. Invitasjonen lover uansett dans, pluss sprelske sprell av scenevante Per Emil Grimstad.

Ungt talent

Marlene Kure er en ung jente som er hentet inn utenfra kompaniets egne rekker. Hun er et av talentene det satses ekstra på i kulturskolen og på jubileumskonserten skal hun synge til tonene fra Pia Pernille Grimstads trekkspill.
– Artig å gjøre noe sammen med Moss Spellemannskompani. Det er en hyggelig gjeng, sier Rygge-jenta til Moss Avis.

Jubileum

Moss Spellemannskompani rundet 15 år i desember og valgte å legge jubileumsfesten sammen med den tradisjonelle nyttårskonserten, som i år arrangeres for sjette gang.
– Etter konserten blir det fest og dans til ut i de små timer, forteller musikalsk leder Otto Kiss i Moss Spellemannskompani – som understreker at dette er et åpent arrangement hvor alle er hjertelig velkommen.
– Spellemannskompaniet er ved friskt mot ved jubileet og ser frem mot 30 nye, gode år. Det er hard kamp om rekruttene, men ved å gå våre egne veier med spesialarrangementer og spesielle effekter, klarer vi oss bra, oppsummerer Otto Kiss. n Jeg tror det skal gå bra. Men jeg vet ikke hvem som vinner
Adrian Kiss
Jeg får en psykisk knekk og spiller ikke mer den kvelden
Jo Fahlstrøm