Gå til sidens hovedinnhold

«Toner fra nord» med Vocalis på Arena søndag

Artikkelen er over 4 år gammel

Vocalis holder konsert på Arena på søndag, sammen med koret Norske Kammersangere.

– Vi pleier å prøve å få til en konsert rundt påske, sier Vocalis' leder Beth Øvre.

Søndagens konsert har fått tittelen «Toner fra nord», og de to korene framfører hvert sitt repertoar, men innleder og avslutter med et fellesnummer: Bånsull og Bysjan bysjan lite bån, begge folketoner fra Østerdalen.

Det blir ikke bare nordiske, men også østlige toner:

– Norske Kammersangere har litt mer nordisk musikk enn oss. Vi beveger oss fra Baltikum og oppover, sier Beth Øvre. Vocalis har både ungarsk, bulgarsk og estisk musikk på repertoaret, og det blir framført på originalspråket.

Vocalis er et kvinnekor som består av 30 voksne medlemmer. De øver ukentlig på Arena, og har plass til flere kormedlemmer. I år feirer de tredve år som kor.

– Det skal vi feire til høsten, med jubileumskonsert i Moss kirke i oktober, sier Øvre.

Tim Ferguson er Vocalis' faste dirigent. Han studerer for tiden under Grete Pedersen og avslutter i vår sitt masterstudie i kordireksjon på Norges musikkhøgskole. Han har også vært gjestedirigent for Schola Cantorum.

– Vi er veldig glade for å ha Tim Ferguson som vår dirigent, sier Tonje Skramstad i Vocalis.

Norske Kammersangere holder til i Oslo. De har som mål å framføre kormusikk på høyt nivå. Repertoaret spenner vidt i epoker og stilarter, med både profan og kirkelig musikk. Dirigenten er Yuval Weinberg, som er utdannet kordirigent både i sin hjemby Tel Aviv og i Berlin.

– Yuval er ung, men har allerede oppnådd internasjonal anerkjennelse og vunnet flere internasjonale priser, forteller Beth Øvre og Tonje Skramstad.

Kommentarer til denne saken