Frodig konsert på Steen Nøklebergs låve

 – Frydefullt og herlig lød det fra Samspill, mener vår anmelder etter søndagens konsert på Strøm gård i Våler.

– Frydefullt og herlig lød det fra Samspill, mener vår anmelder etter søndagens konsert på Strøm gård i Våler.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

«Barnas Dag på Søndre Strøm gård» i Våler, markerte avslutningen på årets Sommerfestival.

DEL

Det var første gangen dette arrangementet ble gjennomført, og initiativtakeren Einar Steen-Nøkleberg, stilte sin gård til rådighet for konserten.
Skjønt konsert, det ble mye ballonger og sirkus også. Men ungene, som møtte forventningsfulle opp, fikk en variert meny som de helt sikkert satte stor pris på.

Del på Facebook

Mosserekruttene åpnet det hele, på trekkspill trodde vi, men plutselig begynte de å synge. Det gikk veldig fint det også. De sang av full hals.
Og etterpå spilte de.

Dissimilis-orkesteret «Samspill» entret så scenen. Frydefullt og herlig klang det fra dem. Full innsats og stor innlevelsesevne. De orienterte seg etter fargede lyspærer som sto på en stang foran på scenen. Disse lyste vekselvis i henhold til musikkens forløp.

Dermed kunne man se hvilken akkord som skulle slås an. Helt unødvendig med noter eller besifring når man har lysende pærer i alle slags farger. Og skulle man komme litt sent inn med en akkord, gjorde jo ikke det noe. Nye muligheter dukket jo opp hele tiden, i og med at pærene kontinuerlig vekslet på å lyse.

Sånn skaper man mestring og fest rundt musiseringen, og selvfølgelig masse glede. Det lyste av ansiktene til utøverne! En av dem var så flink og ivrig etter å bukke at hun like godt gjorde det før musikken var helt avsluttet. Bravo kan man bare si!

Hvilken jobb som ligger bak! Og Einar Steen-Nøkleberg ga dommen i etterkant: «Samspillet var helt supert!»

Noen av Æsops fabler fikk vi også, fra elever i 2. klasse på Kirkebygden skole. Fine små tablåer som læreren deres hadde innøvd med dem. Elevene fremførte også en flott antimobberap. Måtte den gi resultater!

Einar Steen-Nøkleberg bidro selv også, med «Cecilies Ragtime» på piano. Dette stykket vant han med i en konkurranse i Horten en gang for lenge siden, fikk vi vite.

Tryllekunstneren «Davido» påsto deretter at det som gikk fortest her i verden, var pengene til mamma og pappa, for de gikk gjennom luften hver gang mamma og pappa dro kortene sine.

Unger ble kalt opp på scenen for å prøve å gripe noen av disse pengene. Og det klarte de, for vi hørte at mynter datt ned da ungene åpnet nevene sine over en bøtte tryllekunstneren holdt fram for dem.

Frydefullt for barnesinn. Ja, moro for de voksne også. Deretter kom dukken som blunket til alle jentene hele tiden og som nesten levde sitt eget liv.

«Granlyorkesteret» var kommet helt fra Kapp. De spilte på lyrer og på kantele. De ble akkompagnert av Steen-Nøkleberg på piano. Og det lød riktig vakkert. Til slutt, da deres avdeling var over, ropte en av musikantene i første rekke ut mot publikum: «Er dere fornøyde?» Salen ropte ja tilbake. For det var vi naturligvis!

Tre unge pianotalenter entret så scenen i tur og orden: Vilde Hersleth fra Våler, Christoffer Johansen fra Hølen og Christoffer Behn Stensrud.

Sistnevnte stilte med «Ungarsk rapsodi nr. 2» av Liszt. Han hadde slått ut konkurrenter både fra Norge, Sverige og Danmark og leverte til tider imponerende spill. Malin Paulsen og Ragnhild Rognlien var også vinnere av en talentkonkurranse. I deres tilfelle var det akrobatikk og turn som gjaldt.

Tryllekunstneren kom tilbake, «Samspill» og «Mosserekruttene» også. Etter to og en halv time var det slutt. Einar Steen-Nøkleberg takket for i år og ønsket alle vel hjem.

Kanskje arenaen i Våler med tiden kan bli et mål å strekke seg etter for de unge. Barn og unge trenger gode arenaer til kulturell utfoldelse. Og dette kan fint skje sammen med Dissimilis-orkestre.
Også festlig med tryllekunstner og ballonger som sprekker når det passer.

En salig blanding av barnlig spontanitet, talent og glede i låven til Einar Steen-Nøkleberg, mesterpianisten.
 

Artikkeltags