"It´s swingtime" med fantastisk timing

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hilde Lyrån var for anmelder den store overraskelsen, hun viste en stemmeprakt og ekthet i sin formidling ved siden av at hun fikk vist sin scenetekniske begavelse både som glamorøs og «sliten».

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Da orkesteret åpnet konserten med «Last Call», komponert av kapellmester Lars Erik Gudim og scenen på Parkteatret åpenbarte seg med stilriktige kulisser ble publikum hensatt til en tid da «swingtime» epoken hadde sin storhetstid.

Det sammensatte orkesteret på 10 musikere med hovedvekt av unge profesjonelle utøvere hadde en fantastisk «timing» og skapte en klangbilde som satte standarden for konserten på meget høyt nivå.

Produsentene av konserten hadde valgt en spennende sammensetning av solistene som i utgangspunktet hadde forskjellig bakgrunn i sin profesjon, men «It’s Swingtime»-prosjektet inneholdt et bredt spekter i stilarter, noe som gjorde at de utfylte sine roller på en særdeles profesjonell måte.

Hilde Lyrån var for anmelder den store overraskelsen, hun viste en stemmeprakt og ekthet i sin formidling ved siden av at hun fikk vist sin scenetekniske begavelse både som glamorøs og «sliten».

Odd Renè Andersen er jo den av solistene som har jobbet mye med storband og som alltid gir maksimalt av seg selv. Han har en musikers «timing» og naturbegavelse i sin stemmeprakt som gjør hans tolkninger i denne stilarten til en opplevelse.


Erik- André Hvidsten har jo sin bakgrunn fra den klassiske tradisjon og musikaler hvor han har hatt hele Norden som arena.
Han viste her sin stemmeprakt med kvalitet som publikum satte stor pris på.
 
Det som ikke var helt vellykket ved denne produksjonen var de såkalte humoristiske innslag som virket noe anstrengt. Det er ikke lett å trekke fram høydepunkter på denne konserten, men Odd Renés tolkning av Ray Charles repertoar, Hilde Lyråns versjon av «The Man I Love» og Erik-Andrès tolkning av «Stopp Verden»-medley var nok det beste de gjorde som solister.

Orkesteret under ledelse av Lars Erik Gudim imponerte, og herlig å registrere at den nye generasjon jazzmusikere er av topp kvalitet og kjenner sine tradisjonelle røtter.

Det hele ble avsluttet med Frank Sinatra-medley med alle solistene, som gjorde at denne swingtime kvelden ble en uforglemmelig aften med topp solister og et fantastisk orkester og ikke minst et idealistisk publikum som bare var med og sugde til seg av kveldens opplevelser i et teater som var skapt om til en stilriktig arena hvor også lyd og lys produksjonen fungerte fint.

Artikkeltags