Solid poengseier for årets julebordshow

Like veldig gode Uavgjort, signaliserer Christian Ruud Kallum om Sofie Bjerketvedt (t.v.) og Karianne Kjærnes. Ole Jacob Lindberg med gongong og Terje Norum ved tangentene. alle foto geir hansen

Like veldig gode Uavgjort, signaliserer Christian Ruud Kallum om Sofie Bjerketvedt (t.v.) og Karianne Kjærnes. Ole Jacob Lindberg med gongong og Terje Norum ved tangentene. alle foto geir hansen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Parkteatrets julebordsshow «På oppfordring!» på Tivoli Amfi er ny, lokalprodusert fulltreffer.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett


Gjennom 18 runder – les: innslag – prikker de fire slagferdige artistene med stadig hyppigere mellomrom inn treffende poenger og mørner publikums lattermuskler grundig.

Sofie Bjerketvedt er nykommer i ensemblet i forhold til fjorårets oppsetning. Hun løfter showet og står etter undertegnedes mening for kveldens høydepunkt i «Zumbadamen», et stykke hvor hun og Geir Meum Olsen har skrevet teksten – og hvor Sofie leverer helt strålende i rampelyset.

Som treningsinstruktøren Zumbadamen – som oppsøker sine treningdisipler på julebordet – får Bjerketvedt spilt på hele sitt register som innlevende skuespiller, meget dyktig sanger og nå også akrobatisk kroppskunstner med rockering susende om livet og baller i luften.

Og når hun litt senere er tilbake på scenen igjen som den grå sekretærmusen «Frk. Larsen», er hun med ett en helt annen. Og igjen veldig dyktig.

Med to kvinner i ensemblet er det raskt duket for «Catfight», hvor Sofie og Karianne Kjærnes langer ut med verbale knyttnever til hverandre.
– Du har kropp som en diger sjiraff, puncher Sofie.
– Du har halve høyden til Edith Piaf, parerer Karianne på rim signert tekstforfatter Ragnar Roksvåg.
Ole Jacob Lindberg gong-gonger av catfighten og erklærer delt seier.

Og slik kan «kvinneduellen» også oppsummeres i forhold til showet som helhet. Karianne Kjærnes som Anna Anka må oppleves!
Høydepunktet fra guttas side var for undertegnedes del «Si det med blomster», skrevet av Rune Dahl Bjørnen.

Ole Jacob Lindberg som den lespende, homofile blomsterhandleren som skolerer analfabeten i blomsterspråket, dyktig usikre Christian Ruud Kallum, fikk hele Tivoli Amfi til å gapskratte.

Imponerende var også hele ensemblet og musiker Terje Norums fremførelse av den heseblesende potpurrien «Tidenes hit», hvor miksen av en lang rekke hitstrofer i teorien skulle gi en megahit.

Premierepublikummet var feststemt fredag kveld og klappet med allerede på åpningssangen. Likevel gikk det noen «runder» med småhumring, før byens scenesluggere for alvor traff klokkerent. Og til sist gikk vi alle smilende «punch drunk» ut i julebordsnatten.

Artikkeltags