Gå til sidens hovedinnhold

Lokker med pike, vin og sang

Artikkelen er over 3 år gammel

Mannskoret MAS og dirigent Dyveke Kuløy lokker med pike, vin og sang, og håper på flere korsangere.

– Piken er meg. Og så skal vi lære noen enkle drikkeviser, sier Dyveke Kuløy, dirigent for Mannskoret MAS på åttende året.

Hun og koret arrangerer nå «grunnkurs i pike, vin og sang». Målgruppen er menn mellom 18 og 90 som kanskje lurer på å synge i kor, men ikke er helt sikre på hva det innebærer, eller om de har tid, eller om de får det til.

– Her kan de komme og få et mannskor light-kurs med meg som leder. Og så håper vi at de vil bli med i Mannskoret MAS etterpå, sier Kuløy.

Lavterskel

Over ni tirsdager lærer hun bort enkel sangteknikk og morsomme drikkeviser på grunnkurset, som starter tirsdag 13. februar på Frivillighetens hus. Kurset inkluderer to sosiale kvelder med henholdsvis ølsmaking og en Morsa akevitt-temakveld. Det hele kulminerer i en vårkonsert sammen med Mannskoret MAS.

– Dette er lavterskel. Man behøver ikke være veldig flink til å lese noter eller ha mye erfaring fra kor. Mange er redde for at det tar mye tid, men det gjør det ikke nødvendigvis, sier Dyveke Kuløy og tilføyer at det bare er for interesserte å ta kontakt, eller møte opp.

– Mannskor er både sunt og gøy. Man får bedre kondis og en helsegevinst i tillegg til det sosiale. Vi er et kor som snart fyller 125 år, og vi har 25 medlemmer. Men vi vil gjerne ha enda flere, sier hun.  

Kommentarer til denne saken