Gå til sidens hovedinnhold

Sanggruppe fra Moss vant sin klasse under NM for kor

Artikkelen er over 4 år gammel

Sanggruppa 12-13 fra Moss med dirigent Rune Brunslid gikk helt til topps i klassen for mannskor B i NM for kor i Trondheim i helgen.

Koret kunne dermed reise hjem med en premie på 10. 000 kroner.

Arrangementet var i regi av Koralliansen, en sammenslutning av kororganisasjonene i Norge. Hele 45 kor med samlet mer enn 1100 sangere konkurrerte i elleve forskjellige klasser.

– Etter god fremføring av tre sanger dro Sanggruppa 12-13 seieren i sin klasse i land med god margin. Sangene vi fremførte foran fire internasjonale sangdommere og et stort publikum var: Når Fjordene blåner, Prayer of the Children og Kjære broder, rens din stemme, forteller Thore Aas, leder i Sanggruppa 12-13.

Koret har et variert repertoar som spenner fra nasjonalromantikk via viser av C. M. Bellman til irske folkeviser, sjømannssanger og drikkeviser. Dette var første gang koret deltok i en konkurranse. Koret fra Moss fikk fine tilbakemeldinger fra de fire dommerne og nyttige tips om hvordan de kan utvikle seg videre.

– Det er en gjeng med fornøyde sangere som drar hjem til Moss i dag med diplom for seier i Mannskor klasse B og en hyggelig pengepremie, forteller Aas.

Høyt nivå

Dommerne i NM var anerkjente dirigenter fra hele Norden, deriblandt Vigdis Oftung fra Moss. Mogens Dahl fra Danmark var hoveddommer.

– Det har vært veldig mange gode prestasjoner, med svært høyt nivå, forteller Tove Ramlo-Ystad som var musikalsk ansvarlig for NM.

Sanggruppa 12-13 (tidligere Bellmann 12-13) startet for 20 år siden som en kvartett, som etter hvert ble utvidet til en oktett - og noe senere til en gruppe med 12-13 sangere - derav navnet 12-13.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.