– Da jeg var ung, var det vanlig at korpsene deltok i distriktsmesterskapet, sier korpsleder Tonje Bay-Eriksson til Moss Avis, og fortsetter:

– På samme måte som fotballag reiser på turneringer sammen, presterer noe sammen og gjennom det bygger samhold og motivasjon, så vil også vi nå delta i konkurranser.

Øvingskonsert

Det driftige korpset teller nå 29 medlemmer i alderen 7–18 år.

Tirsdag kveld var foreldre og foresatte invitert til konsert i aulaen på Reier skole, hvor musikantene ville vise hva de kan foran helgens distriktsmesterskap i Fredrikstad.

– Deltakelse i DM blir fin konkurranseøving foran Landsfestivalen i Bergen til sommeren, der vi skal delta i NM for korps, sier lederen.

– Motiverende

Korpsets nye dirigent, Vidar Eilertsen forteller om stor innsats og fin framgang i korpset etter at han tok over i august i fjor.

– Og det å delta i konkurranser gir absolutt et ekstra løft. Korpset har jo ikke konkurrert før, så vi har brukt tid på å forberede oss. I konkurranser møter vi andre korps og vil få tilbakemeldinger fra dommere, tilbakemeldinger det gjelder å bruke til å bli enda bedre, sier Eilertsen – som roser musikantene spesielt og foreldregruppen spesielt for innsatsen.

 

Et godt tilbud

– Støtteapparatet i Jeløy Musikkorps er særdeles godt, langt over det en møter andre steder, og det gir ungene en trygg og god arena, sier han.

– Det er viktig at det finnes gode treffsteder hvor barn kan spille musikk, framholder leder Tonje Bay-Eriksson.

Gleder seg

Jørgen Aga Thoresen (13) og Helge Hals Butenschøn (12) på tuba gleder seg til å konkurrere.

– Det blir gøy, litt spennende og litt skremmende, sier de erfarne korpsgutta, som stortrives i Jeløy Musikkorps.

– Her er det sosialt og trivelig. Alle er greie mot hverandre og er venner. I tillegg gir det en mestringsfølelse å spille korps. Å spille i korps er ikke for alle, men det er for mange, og alle burde prøve, anbefaler Jørgen og Helge.