20 glade år som folkelige landeveisartister

Torgeir & Kjendisene lanserer platen "Uteliv" på Tivoli Amfi og har den samme oppsetninge som da bandet ble startet. Pål Mikkelsen (fra venstre), Torgeir Hansen, Jostein Andersen og Per Kværner.

Torgeir & Kjendisene lanserer platen "Uteliv" på Tivoli Amfi og har den samme oppsetninge som da bandet ble startet. Pål Mikkelsen (fra venstre), Torgeir Hansen, Jostein Andersen og Per Kværner. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Platetitlene «Publiv», «Uteliv», «Tørst» og «Skål» sier sitt. I anledning partybandets 20-årsjubileum byr Torgeir & Kjendisene på gratiskonsert i Moss.

DEL

Til konserten på Tollboden i morgen kveld har bandet fått brygget 1000 flasker av sitt eget øl, Torgeir & Kjendisene-øl. Og selv om det er midt i uken, så ligger alt til rette for en stor aften for det tilsynelatende ustoppelige bandet.
– Vi tar ett år om gangen nå, det er ikke sikkert vi får noe 25-årsjubileum, sier derimot Torgeir Hansen.
Verktøykassa i Kanalen. Han jobbet som elektriker på dagtid og fartet Norge rundt som trubadur på kveldstid og i helgene da han en dag fikk nok av dobbeltarbeidet.

Del på Facebook

Han stoppet i rushtrafikken over Kanalbrua og kastet verktøykassa i Kanalen.
Siden har han livnært seg som musiker – og som bookingmann for andre artister.
Som trubadur kom Torgeir i kontakt med Jostein Andersen og Per Kværner. Sistnevnte var gitarist for Bente Lind, men tok sjansen på å gå over til Torgeir Hansen.

En manager, Steinar Fjeld, så hvilket liv mossingene lagde i Oslo en midtukekveld. Han foreslo navnet Torgeir & Kjendisene og har fulgt bandet som manager i alle de 20 årene.

Musikken skal fram

Torgeir & Kjendisenes fremste varemerke er at de alltid leverer varene.
En påske da Torgeir mistet stemmen er fortsatt den eneste gangen de har måttet kansellere konserter.

– Betegnende for iherdigheten vår var vel den gangen på slutten av 1990-tallet da vi var på vei til Tynset for å spille, og bandbussen brøt sammen ved Olavsgård på Romerike. Vi så en gammel brødbil på parkeringsplassen og spurte hva brødkjøreren skulle ha for å kjøre oss og utstyret vårt til Tynset. Og mannen kjørte oss, med en bil som var så dårlig at han måtte holde seg unna hovedveiene for å unngå kontroll av kjøretøyet. Brødbilen var for liten til å få med alt og alle, så kona hans stilte også. Med en like utrangert personbil. Vi satt ikke igjen med en eneste krone, men vi fullførte konserten, smiler Torgeir.

Han kan også fortelle om en konsert tidlig i karrieren hvor de gikk i minus, fordi inngangs-pengene ikke engang strakk til å betale dørvaktene.
– Men vi ga alltid alt, selv om publikumstallene var lave den første tiden. Dette ryktet spredte seg, og etter hvert fylte publikum lokalene når vi kom.

Eventyrlig

Senere denne måneden skal bandet til Thailand, før de fortsetter jubileumsturneen Norge rundt fram til utgangen av 2012.
– Kameratskapet i bandet har vært og er uvurderlig, bandets karriere eventyrlig, oppsummerer Torgeir Hansen.

Del på Facebook

Artikkeltags