300 publikummere i hundre på 20-års jubileum

Torgeir og Kjendisene sørget for liv og røre under jubileumskonserten på Tollboden. Hundrevis av personer fikk se bandet opptre.

Torgeir og Kjendisene sørget for liv og røre under jubileumskonserten på Tollboden. Hundrevis av personer fikk se bandet opptre. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Torgeir og Kjendisene kan se tilbake på en lang og suksessrik karriere. Onsdag (!) inviterte de til jubileumsfest på Tollboden. Og for en fest det ble.

DEL

Allerede klokken 18.00 åpnet dørene på Tollboden, som for anledningen hadde satt opp et telt tilhørende bygget denne varme høstkvelden. Det var nødvendig. Det skulle nemlig komme mange denne kvelden.

Fiona Strand, daglig leder ilag med Per Gunnar Brandstorp på Tollboden, kan bekrefte at tilskuertallet var imponerende høyt denne kvelden.

– Det er rundt 350 påmeldte til showet. Det ser ut til at det nesten vil komme så mange innom også, sier hun.

Se bilder av de som hadde møtt opp + flere bilder fra showet her!

Samtlige så ut til å hygge seg.

– Det er kjempebra stemning og folk synger med. Sommeren er ikke over enda, slår Strand fast.

Del på Facebook

Publikumsvinner

Dette er langt ifra første gangen Torgeir og kjendisene gjester Tollboden.

– Åh, jeg vet nesten ikke hvor mange ganger de har spilt her nå. Det er så mye. Men det er stas at de har valgt å ha jubileumskonsert nettopp her, smiler hun.

Det synes også Per Gunnar Brandstorp. Han storkoste seg allerede under oppvarmingsbandene.

– Torgeir og kjendisene er utrolig viktige for Moss. De er hva mossinger vil ha. De er alltid en publikumsvinner. Selv nå midt i arbeidsuka, påpeker han.

Les også: 20 glade år som folkelige landeveisartister

Ung og litt mindre ung

Det at konserten ble holdt på en onsdag så ikke ut til å legge en demper på verken festlighetene eller oppmøtet. Blant de som hadde tatt turen var trioen Sten, Reidun og Karin.

– Det er ikke noe problem for oss å være her i kveld - vi er jo pensjonister. Det er bare å se på håret det, forteller en smilende Reidun.

– De har fans fra alle aldre. Musikken fenger alle, legger Sten til.

Det var en annen trio beviset på. I motsatt ende av skalaen (og salen, for den saks skyld), fant vi venninnene Susann Sølberg, Karoline Aasen og Henriette Thorvaldsen. De tre unge studentene har vært på samtlige av Torgeir og Kjendisenes konserter i Moss så langt i år.

– Det er sant at alle kan like musikken deres. De har mange hyggelige låter å synge med på, forteller de.

– Kommer dere til å synge i kveld da?

– Hehe. Ja, vi gjør nok det, svarer de.

– Det varmer

Kenneth Jensen i kveldens jubileumsband var også strålende fornøyd med oppmøtet.

– Det er kjempemoro. Det varmer veldig å se at det er så mange i Moss som liker oss, forteller han til moss-avis.no kort tid før han og resten av bandet skal på scenen.

De har invitert en rekke personer som har hatt en eller annen tilknytning til bandet opp gjennom årene. De fleste skal opp på scenen i løpet av kvelden. Blant de som har møtt opp er korjentene June Svendsen og Stine Marie Pedersen. Sistnevnte forteller hvor merkelig - men samtidig flott - det er å være her denne kvelden.

– Vi møtte Torgeir for ti år siden. Siden da har vi ikke jobbet sammen. Men nå er vi her altså i kveld, sier hun stolt.

Del på Facebook

Ordførerens siste oppdrag

Før kveldens jubilanter gikk på scenen fikk ordfører Paul-Erik Krogsvold æren av å klippe den røde snoren på scenen. Det var hans siste offisielle oppdrag før han gir ordfører-pinnen videre til tirsdagens kommunevalgvinner, Tage Pettersen.

– Dere har gjennom de siste 20 årene gledet mange mossinger - og mange, mange andre også. Inkludert meg, sa han.

Også bandets manager, Steinar Fjell, sa noen ord før bandet sparket i gang kvelden.

– For circa 20 år siden kom en felles kompis og introduserte meg til Torgeir, og sa at «han vil du ha mye glede av». Gjett om han var forutseende, sa han, til stor latter fra salen, før han la til (til enda større latter):

– Jeg skjønte til slutt at enten så er'n gær'n eller så er'n genial. Heldigvis er han litt av begge deler.

Artikkeltags