Absolutt verdensklasse på Parkteatret

Fredelig: Erika Lemay nyter roen og omgivelsene ved Refsnes Gods før hun lørdag kveld skal på scenen på Parkteatret og vise at med trening og dedikasjon er det umulige mulig. Foto: Torgeir Snilsberg

Fredelig: Erika Lemay nyter roen og omgivelsene ved Refsnes Gods før hun lørdag kveld skal på scenen på Parkteatret og vise at med trening og dedikasjon er det umulige mulig. Foto: Torgeir Snilsberg

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Erika Lemay har vunnet priser over hele verden med et show ikke engang hun selv trodde var mulig å få til.

DEL

Det startet som en «crazy idea» for mange år siden. I 2009 begynte jeg å jobbe med det, og i 2012 var forestillingen «Animus Femina» klar, forteller Erika behagelig nærværende og vennlig når Moss Avis treffer henne på Refsnes Gods fredag.

- 75 minutters fysisk poesi med akrobatikk, teater, samtidsdans og visuelle teknikker – en reise inn i feminitetens sjel, heter det om stykket som vises på Parkteatret lørdag kveld.

Olympisk utøver

Hun vil ikke ha fokus på sin alder, fordi det kan ta publikums konsentrasjon bort fra det hun presterer. Og hun røper ikke sin vekt og høyde, fordi det er nok av kvinner som ulykkelig sammenligner seg med andre.

Det hun derimot kan fortelle, er at hun var 11 år da hun fant lidenskapen i akrobatikk på scenen - og at hun lever som en dedikert toppidrettsutøver. Canadieren drikker ikke alkohol, røyker ikke, spiser sunt og sover mye.

- Jeg prøver å være snill mot meg selv og kroppen min. Jeg lytter til kroppen, for den skal prestere, forklarer Lemay, som i treningsperiodene mellom turneene over hele verden trener seks timer daglig.

Tar ansvar

Én time med yogaøvelser, to timer med styrke og kondisjon og tre timer teknikk og videreutvikling.

- Hvor trygg er du i de halsbrekkende øvelsene dine?

- Jeg har øvd så mye på dem at de er en del av meg, svarer Erika avslappet, før hun forteller at hun selv tar ansvar for at utstyret hun bruker er sikkert.

På samme måte som hun selv har ansvaret for alt i «Animus Femina».

- Jeg liker å rådføre meg med de aller beste, og så bruke kunnskapen slik det passer meg, forklarer superstjernen.
 

Artikkeltags