Åpen utstilling på Momentum Design

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Med taler, blomster, hvitvin og en minikonsert var alt klart for åpningen av ”MomentumDesign – om design, kunst og rommet mellom”.

DEL

Punkt Ø er fylkesgalleri for Østfold og driver Galleri F15 og Momentum kunsthall i Moss. Frem til 3. oktober vil publikum ha mulighet til å se årets utstilling, som fokuserer på forskjeller og likheter melom begrepene kunst og design.

Her kan du se bilder fra åpningen.

- Det har vært veldig morsomt å jobbe med MomentumDesign og vi er blitt møtt med mye entusiasme, fortalte Guro Dyveseveen. Sammen med Maria C. Havstam og Siv Hofsvang har hun kuratert utstillingen.

- Dette er spennende

Tage Pettersen var den første som fikk holde tale under åpningen, og han fortalte publikum om gleden ved å bo i en kulturby som Moss, som faktisk huser mange gode og anerkjente kunstere.

- Jeg har et nytt begrep som jeg synes beskriver byen vår veldig godt; "Moss som kunst, kultur og design-by". Det er spennende at Moss har utviklet seg i denne retningen, sa han.

Ett av Momentum kunsthalls rom er viet helt til industridesign. Anledningen er at bedriften Hareide Designmill fyller 10 år og feirer det med en jubileumsutstilling.

- Det har vært veldig artig å grave i arkivene og lete frem alt dette, sa Einar Hareide, som blant annet stiller ut presseklipp, fotografier og grønne post-it lapper.

- Finnes det design i kunst, og finnes det kunst i design? Det finner dere kanskje svaret på her i kveld, fortalte Hareide til publikum.

Bandet Hungry Hearts avsluttet åpningen med en minikonsert for publikum, som telte rundt 50.

Artikkeltags