"Barnas dag" ble en helt knall avslutning

Line på gitar, Kathrine på trekkespill og resten av Samspill-orkesteret imponerte med blant annet «Honky Tonk Women» i egen musikalsk drakt.

Line på gitar, Kathrine på trekkespill og resten av Samspill-orkesteret imponerte med blant annet «Honky Tonk Women» i egen musikalsk drakt. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kjempesuksess! Med dette ene ordet oppsummerer vi "Barnas dag" på Søndre Strøm i Våler.

DEL

Låven på Søndre Strøm står tom til daglig. Det ville eieren, mesterpianisten Einar Steen-Nøkleberg, gjøre noe med. Han ønsket å fylle den med musikk. Og det har han gjort til gagns i helgen.

Del på Facebook

For den yngre garde toppet det seg søndag ettermiddag – med Samspill, trekkspill, tryllekunster, Æsops fabler og mye annet – alt framført med stor dyktighet og til ditto begeistring fra et entusiastisk og lydhørt publikum.

At det spirer og gror i trekkspillmiljøet i Moss, har vi visst lenge. I går fikk rekruttene, under Otto Kiss’ ledelse, vist hva de kan. De innledet med strofer fra Astrid Lindgrens (vid)underlige verden og sluttet med Thorbjørn Egner – to av de virkelig store.
Selv slutter vi aldri å la oss imponere av orkesteret Samspill. I går ga de til beste blant annet sin versjon av Rolling Stones-klassikeren «Honky Tonk Women». Herlig!

Fabler

Elevene i 2. klasse på Kirkebygden skole, under Tove Rognliens ledelse, framførte noen av Æsops fabler – blant andre den om reven og den forfengelige kråka, og om de to pinnsvinene som lurte hjorten. Fabe-laktig flott gjort av de unge skuespillerne!

Tryllekunstneren Davido er alltid et sikkert kort når barn (og voksne!) skal underholdes. I går gjorde han det igjen, med god hjelp av blant andre unge Henrik og dokka "Harry". Og hvordan han får til å trylle med levende duer og kaniner, kan vi jo bare spekulere på.
Granly-orkester fra Kapp på Toten var gjesteartister i låven på Søndre Strøm – og gjorde stor lykke, de også.

Talenter

Det samme må absolutt sies om de unge musikerne som var i aksjon: Vilde Hersleth og Christoffer Johansen går på Kulturskolen for Moss, Rygge og Våler og spilte piano både hver for seg og sammen.

Christoffer Behn Stensrud fikk vist hvorfor han tok førstepremien i talentkonkurransen i Moss, mens Malin Paulsen og Ragnhild Rognlien ble presentert som vinnere av tilsvarende konkurranse på Kirkebygden.

Del på Facebook

Artikkeltags