Blekket fanger det absurde

Surrealistisk: Dett er ikke mye naturalistisk over blekktegningene til Tommy Blom som stilles ut på Kallum Søndre i helgen. foto: Kristine Andreassen

Surrealistisk: Dett er ikke mye naturalistisk over blekktegningene til Tommy Blom som stilles ut på Kallum Søndre i helgen. foto: Kristine Andreassen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tommy Blom er klar med sine blekktegninger på Kallum Søndre i helgen.

DEL

Han har tegnet hele livet og har ikke tenkt å slutte med det med det første. Ikke så lenge motivene kommer til ham på denne måten i alle fal. På lørdag kan du ta turen til gården Kallum Søndre og beskue hans seneste kunstverk. Et stort utvalg tegninger som til samme danner et helt univers av figurative former.

Natur og figur

– Jeg inspireres av naturen som omringer huset mitt, og fuglene på gården der jeg bor. Det kommer veldig til uttrykk i tegningene mine, sier Tommy Blom.
Han er for amatør å regne, men tegner på fulltid og har bakgrunn fra reklametegning og kunstskoler. Etter flere utstilinger med både malerier, blyant- og blekktekninger så har han funnet sitt eget uttrykk som han nå kjører på med for fullt.

– Jeg har sansen for disse absurde vesenene. Jeg liker dobbeltheten i motivene, at de både er søte og skumle på samme tid. Det er viktig for meg å få frem når jeg skaper dem, sier han.

Ved første øyekast kan ma nesten tro det er illustrasjoner til barnebøker som henger på veggen i låven til gården Kallum Søndre. Men går man tettere på er det tvert i mot altfor avansert i uttrykket.

– Jeg har sansen for detaljer og det er mange ting som dukker opp i motivene om man bruker litt tid og studerer dem på nært hold.

Sommerutstillinger

Bildene ligger i prisklasse 2500 og opp til 5000 for de største. Bildene hans stilles ut kun denne helgen, så skal det gjøres klart for neste kunstner helgen etter.

– Tommy Blom er først utstiller i en rekke på 15 helgeutstillinger frem til 31 august, forteller Ann Elizabeth Molvig på Kallum Søndre.

Artikkeltags