Gå til sidens hovedinnhold

Boeing-Boeing” landet på Parkteatret

Artikkelen er over 11 år gammel

Det var ikke Nødutgang- skiltet men skiltet for utsolgt som lyste fra inngangspartiet på Parkteatret da farsen “Boeing-Boeing” hadde premiere fredag kveld.


Og utsolgt var det, for kun noen få seter var ledige øverst på galleriet da Christian Skolmen og Line Verndal entret scenen i Marc Camolettis hysterisk morsomme farse. En farse som har fått anmeldere til å kaste terning til fem og fått Nitimen til å trekke frem ni av ti mulige poeng fra ermet.
 

Paris

Stykket ble for første gang satt opp i Paris i 1960 og den går for å være den mest suksessrike forestillingen i Paris noensinne, med hele 19 år på scenen. “Boeing-Boeing” ble også en hit i London i 1962 med over 2000 spilte forestillinger. Mossing og regissør Per Olav Sørensen har nå tatt med seg forestillingen til hjembyen. Her skal den spilles tre kvelder mens Nrk gjør opptak som skal vises 2. juledag annet hvert år i de ti neste årene fremover.
 

Forlovet med tre

Som seg hør og bør i en farse var scenen i Parkteatret for anledningen gjort om til en stue med altfor mange dører. Ut av disse dørene dukket ettervert kjente fjes som Kjersti Holmen som trofast husholderske for Bernard (Christian Skolmen) som er forlovet med tre forskjellige damer i tre forskjellige flyselskap spilt av tidligere nevnte Line Verndal, Ane Dahl Torp og Hilde Lyrån. Sånn må det bare bli forviklinger og ikke minst farse av.

 

Gledet seg

Før det berømte plinget i “Nå må dere går inn og sette dere”- bjella strømmet mossinger til teateret i finværet. De såkalte Oslo kjendisene glimret derimot med sitt fravær. Men, de har trolig fått med seg forestillingen da den ble vist på Dizzie Showteater i 2009. Arm i arm kom derimot skuespillerne Helge Sveen og Hanne Dahle fra Son. Og særlig Dahle gledet seg stort.
- Dette blir moro, strålende, hyggelig artig og festelig, kunne Dahle konstantere.

 - Og husk å skrive at vi var enda blidere da vi gikk ut igjen, poengterte hun før hun inntok foajeen. De to soningene spiller sammen i årets sommershow i Son i juli. 

 

Uten billett
 

Tekstforfatter Geir Meum Olsen var den siste til å entre den røde løperen før dørene ble lukket. Og det uten billett, noe han regnet med ville ordne seg bare han kom inn.
- Dette er et bra stykke i sin sjanger. Jeg gleder meg, kunne Meum fortelle før han fikk den fra før fraværende billetten i hånda.
En annen tekstforfatter, Ragnar Roksvåg hastet inn sammen med kona Cathrine. I farten kunne også de fortelle at de gledet seg.

 

Se på tv
 

- Vi satser på å komme på tv, sa Niels Wiig lattermildt på vei inn.
- Farse er alltid en morsom sak. Dette blir sikkert bra, fortsatte han i det han geleidet sin kone, Lise inn i den folksomme foajeen. “Boeing-Boeing” letter først fra Parkteatret etter forestilling både lørdag og søndag.

Kommentarer til denne saken