Gå til sidens hovedinnhold

Brusende og berusende feiring av 17. mai

Artikkelen er over 7 år gammel

Moss Kammerkor har hentet inn tre toppnavn innen klassisk musikk og byr på Nasjonal Festkonsert i Moss kirke 17. mai.

- Med Grunnlovens 200- årsjubileum og Moss' sentrale posisjon i begivenhetene i 2014, så er jubileet og 17. mai en unik anledning til å feire dette med en festkonsert, sier dirigent Kjetil Ertresvåg til Moss Avis.

- Nasjonal festkonsert?

- Ja, på denne konserten blir det kun norsk musikk og sang, forklarer Ertresvåg.

Nasjonalsanger

Sopran Åshild Skiri Refsdal, fiolinist Eldbjørg Hemsing og pianist Einar Steen Nøkleberg skal sørge for det ekstraordinære i en konsert, og hvor korsangene går som en rød tråd gjennom forestillingen:

- Vi skal synge kjente nasjonalsanger i kronologisk rekkefølge fra når de ble utgitt, forklarer Kjetil Ertresvåg.

«Norges Skaal» fra 1771 og «Vi ere en Nation vi med» følges opp av alle de åtte versene i «Ja, vi elsker dette landet», noen av versene som allsang.

- Fantastisk flott

«Norge, mit Norge», «Til ungdommen» og «Norge i rødt, hvitt og blått» (1941/1945) er blant andre sanger. I tillegg får Mossesangen fra 1904 plass, og det hele avsluttes med «Gud signe vårt dyre fedreland», åttestemt, i et nytt arrangement signert dirigent Ertresvåg.

- Et fantastisk flott repertoar med mange flotte arrangementer av sanger vi hører hver enste 17. mai og som jeg er veldig glad i, sier PR-sjef og sopran Camilla Wallenius Mork.